Vad är en systematisk Återkallande Plan (SWP)?

November 28

En systematisk tillbakadragande plan är en ekonomisk plan som gör att en aktieägare att ta ut pengar från en befintlig fond portfölj med jämna mellanrum. Pengarna kan återinvesteras i en annan portfölj eller användas för att betala för något annat. Ofta är denna typ av plan som används för att finansiera kostnader under pensioneringen. Emellertid kan den användas för andra ändamål också.

Med en systematisk tillbakadragande plan, är ett fast eller rörligt belopp dras med jämna mellanrum. Uttag kan göras månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller årlig schema. Innehavaren av planen kan välja intervallen baserat på hans eller hennes åtaganden och behov.

Dessa planer har många fördelar. Till exempel, de tillåter kontoinnehavare att få tillgång till sina pengar precis när de behöver det. Detta gör det lättare för kontoinnehavare att utföra sina ekonomiska planer och träffa sina mål.

En systematisk tillbakadragande plan tillåter kontoinnehavaren en viss grad av oberoende från marknadsfluktuationer. Genom att göra regelbundna uttag, kontoinnehavare kan njuta genomsnittliga returvärden som ofta överskrider de genomsnittliga försäljningspriser. På så sätt kan de säkra högre enhetspriser än de uppnås genom att dra tillbaka allt på en gång.

Det finns också skattemässiga fördelar med denna typ av plan. Uttag görs från kapitalet, och som sådan, är långsiktiga vinster som betalas till en lägre skattesats. Många personer använder dessa planer som en del av deras skatteplaneringsstrategier i ett försök att göra det bästa av denna lägre skattesats.

Med en systematisk tillbakadragande plan, kommer en investorâ € s pengar fortsätter att växa så länge investeringen utför i en takt som är högre än den ånger. Därför är det klokt att diversifiera dina investeringar. Dock gör diversifiering vettigt för en hel del typer av investeringar förutom fonder.