Att utveckla en konstnärlig känslighet för Screenwriting

November 23

Du har säkert hört talesättet "Imitation är den ärligaste formen av smicker." Nu, det betyder inte att du ska kopiera berättelser eller ens stil med andra författare, men du kanske vill prova rör sig genom världen som de gör.

I den gamla stereotypen, författare don allt svart och bister uppsyn på världen medan klottra ursinnigt i en anteckningsbok eller livnär sig på kaffe och cigaretter medan klottra ursinnigt i en anteckningsbok eller dricka kraftigt samtidigt klottra ursinnigt - ja, du får bilden. Även om du säkert kan kompensera din kreativa ångest på sund vägar, betyder det stereotyp innehåller en liten korn av sanning - författare alltid klottra, oavsett beväpnad med en bärbar dator eller inte. Deras sinnen är story-ready, noggrant välja detaljer från sin omgivning och binda dem iväg någonstans för nästa stora manus. Vissa författare föds med denna medvetenhet, men de flesta finslipa sina färdigheter med varje nytt projekt. Att utveckla denna känslighet hos dig själv, måste du ta en närmare titt på vilka detaljer skribenter samlar in och hur de väljer bland dem.

Vad en författare ser

Föreställ dig att du deltar i en skolträff. Du ser alla de vanliga fällor: en välkomstkommitté utrustad med namnskyltar, tabeller staplade med mat, en dryck bar, partydekorationer, och kanske ett band. De flesta människor hitta gamla vänner, umgås lite, och kallar det en kväll. De flesta människor gör, men inte de flesta författare.

En manusförfattare märker de snäva leenden på allas ansikten, deras frågande blick innan de kommer ihåg någons namn, engångsskolfotbollsstjärnan dricker för mycket i hörnet, de tidigare älsklingar som utbytte blickar lämnade sedan arm i arm, och så mycket mer. Författaren kan även återskapa scenen på ett sådant sätt att dessa bilder är uppenbart för en tillfällig iakttagare. Enligt en författare genomträngande blick, dessa stunder blomstra och kan snabbt bli nästa scen i ett skript.

Författaren process här är inte annorlunda än någon typ av fysisk träning. Du förbereder dina ögon för att fånga vissa detaljer - i synnerhet, detaljer som personifierar scenen. Några av dessa uppgifter inkluderar

 • Scenen övergripande layout: Screenwriting består av visuella bilder konstruerade på ett talande sätt, vilket innebär med val detaljer i åtanke. När du anger ett mellanslag, testa hur snabbt du kan bedöma det, blunda, och sedan återskapa den. Hur skulle du skriva ner det så att någon annan föreställer samma utrymme?
 • Något utöver det vanliga: Scan scenen för ovanliga detaljer. Vad sägs om det verkar malplacerad eller illa till mods? Mannen i kostymen bär den vackra kvinnans armbandsur eller bordet för sportentusiaster dricka varm kakao - många historier stiger ut ur något nyfikna.
 • Telling utseende eller utbytta blickar: Om någon tittar på en annan person under en längre tid, i allmänhet, något som händer. Han kan vara att påminna en tidigare besök, försökte fånga hennes blick, eller kontrollera upp på henne för någon - valfritt antal funderingar är möjliga. Om två personer utbyter blickar, är en tyst konversation pågår. Titta och se om du kan översätta vad som sägs.
 • Loaded gester: Många samtal äger rum i en enda gest. En far lägger sin hand på hans sons axel - denna rörelse kan vara hotfulla, befallande, eller stödjande beroende på hur det utförs. De gester av varje givet ögonblick blir en tyst poäng av vad som händer under samtalet. Om du kan spåra gester, kan du återskapa dem senare.
 • Personlighets quirks: Någons egenheter, fysiska och känslomässiga, omedelbart skilja den personen från andra. Tvillingbröder kan se, gå, och prata lika, men en av dem kan klä med omsorg medan den andra verkar äga en enda slarvig outfit. Om du tittar på världen tillräckligt länge, snart skaffa en lista med personlighetsdrag redo att förstärka alla tecken du skapar.

Om man tittar på världen blir på detta sätt så småningom en vana. Dina ögon automatiskt anpassa sig till processen. När detta inträffar, kan du vara redo att omskola nästa mening - din känsla av ljud.

Vad en författare hör

Föreställ school reunion igen. Intressanta visuella bilder dyker upp överallt nu, men det som skiljer dem? Är det alltför högt dansmusik, konstant viskande bakom dig, spottar glasögon i toast, eller blixten och klicka på många kameror? Manusförfattare plocka upp på alla möjliga ljud som förstärker en scen. Försök att placera följande i din egen omgivning:

 • Oljud som tyder händelsen: Många scenarier är utrustade med sina egna ljudlandskap. Du skulle vara snabb att skilja en dopet från en olycksplats, även med ögonen stängda. Oavsett om din scen sker utanför i ett fält eller inuti en fängelsecell, de omgivande ljud omedelbart ge en atmosfär för din del.
 • Oljud som punktera scenen: Ibland kan du märka ett ljud som förbättrar ögonblicket. Om du tittar på en man gråta tyst för sig själv, skratt två älskande närheten kan förstärka mannens ensamhet något sätt. I filmen I sovrummet, Sissy Spacek slår en maträtt på disken nu hon ger vika för sin ilska. Ljudet av krossade glas härmar hennes känslomässiga tillstånd.
 • Rytmerna av samtal: Varje samtal har sin egen unika sound. Takten i röster, upprepning av fraser, stunder av tystnad - en manusförfattare lyssnar på alla dessa saker. Lyssna på rytmer konversation hjälper dig komponera din egen dialog och ger fonetiska exempel på mänsklig kommunikation.
 • Slang och jargong: Dessa termer hänvisar till ord och fraser som tyder en kultur, en socioekonomisk bakgrund, eller ett yrke. De föreslår tecknet, ibland till och med plats. Filmaren Spike Lee använder ofta gatu slang att skilja mellan kulturer, gäng, och fördomar. TV-serier som ER. förlitar sig på sjukhus jargong för att ge dem en trovärdig kant.

Du är inte ansvarig för bland annat alla ljud som du upptäcker i kroppen av ditt manus. Men om du kan blunda och höra en scen, kommer du att bli mycket bättre på att skriva den. Ljud är ofta en mer intim sätt att förstå din berättelse. Eftersom bruset representerar en värld av dina karaktärer, kan denna process också hjälpa dig att förstå deras interna dilemman samt yttre.

Vad en författare minns och vad en författare glömmer

Förbättra dina klarsynta kunskaper kan vara en heltidsjobb. När man tänker på volym tvinga avbildar omkring dig, är det konstigt att de flesta manus är inte fyra timmar lång. Efter dina sinnen anpassa sig till denna nya process för att visa världen, att hitta och spela in dessa uppgifter är den enkla biten. Liksom vårstädning, kommer svårigheten att välja vilken del du kan behålla och låta resten gå.

Naturligtvis, som exakt detaljer en författare omhuldar och som han glömmer varierar beroende på personlighet. Men om du är illa om vad du kan hålla i, tänka på följande information.

Det kan vara viktigt att komma ihåg

 • Detaljer som skapar en övertygande bild: En "övertygande bild" betyder en som är full - full av spänning, full av känslor, full av möjligheter rörelse, full av liv. Som manusförfattare, är ditt jobb att fånga en publik uppmärksamhet genom sådana bilder. Kom ihåg allt som fångar ditt öga på det här sättet.
 • Detaljer som höjer en fråga: Frågor är nyckeln till starka skrivande. Personliga frågor bränsle önskan att skriva och hitta svar; karaktärernas frågorna bestämmer de val de gör hela din historia. Varje detalj som tvingar en fråga är värt att komma ihåg.
 • Detaljer som bogserbåt på ditt moraliska eller etiska kod: Förhoppningsvis kommer alla manus du skriver tjänar något syfte - att inspirera, att väcka debatt, att fråga, och så vidare. För att kommunicera tydligt, behöver en författare att veta vad hon står för och varför. Eventuella detaljer som vederlägger eller stödjer dina egna åsikter kan komma väl till pass senare.
 • Detaljer som etablerar en debatt: Många filmer är beroende av pågående argument för att stärka drivkraften. Huruvida argumentet existerar mellan tecken eller publiken, om ditt skript gnistor en debatt, det framgångsrikt engagerat någon. Håll utkik efter de ögonblick i verkliga livet som framkallar argument av olika slag.
 • Detaljer som hjälper dig att förstå människans villkor: De flesta konst strävar efter att förstå livet och dess orättvisor, dess ironi, dess vilda natur och dess härlighet. Då och då möter man ett ögonblick som ger en pusselbit. Håll dessa stunder nära framför allt.

Om detalj i fråga inte passar in i någon av dessa kategorier, kan det vara värt att överge. Kom ihåg att du konstruera varje bild med ett mål i åtanke. Om den information du inkluderar distrahera från eller konkurrera med detta mål, att bli av med dem är inte bara en bra idé - det är ditt jobb.

Tänk på detta exempel: Du bygger en scen från skolan återförening, och du vill att publiken ska fokusera på en tjej som svävar genom buffébordet fyllning mat i hennes handväska. Om hennes ögon dart över publiken, om hon har den ihåliga utseendet på en kvinna som inte har ätit på ett tag - det är detaljer att bevara. De stärker spänningen i ögonblicket. Tyget i hennes handväska, storleken på bordet, antalet brownies hon tar - dessa detaljer är oviktiga. De distraherar från scenen primära fokus - verkan av en person tyst stjäla mat.

Denna process blir andra natur som du orkestrera dina egna scener. Den manus uppgift är att luta publikens huvudet mot den mest dynamiska delen av varje scen och låta den del hoppa in i nästa. Så småningom kommer historien blivit så tydligt att den kräver nödvändig information och vägrar resten åt dig.