Vad är en Pekar Murslev?

March 29

En pekar spackel är en murare verktyg som används för att fylla och forma murbruk mellan tegelstenar, en process som kallas pekar. Den har en triangulär blad på cirka fem inches (12,7 cm) i längd, sammanfogade på ett handtag gjord av antingen plast eller trä. Pekar murslevar kan också användas för att reparera gamla bruk och är viktiga verktyg i arkeologiska utgrävningar.

Bättre kvalitet pekar mursleven är smidda ur ett enda stycke stål i motsats till billigare versioner där bladet och skaftet endast kan svetsas samman. En murslev gjorde allt i ett stycke är sannolikt starkare. Denna styrka kommer från ryggraden, eller tånge, av glättaren, som sträcker sig från handtaget till spetsen av bladet, och den försvagas om den innehåller en koppling.

Medan traditionella handtag av trä är fortfarande i bruk, och föredras av vissa, många pekar mursleven har nu ergonomiska handtag tillverkade av mjuk plast som kan anpassa sig till användarens grepp över tiden. Fastän en pekande murslev är liknande i form till den större murare s murslev används för att sprida murbruk och skära mjuka tegel, är det mindre i storlek, som har ett blad ungefär hälften så lång. Medan bladet av den större murare s murslev har en speciellt härdat, rundad kant för kapning tegel, är detta frånvarande från den pekande glättaren.

Det finns olika stilar av pekande murslev tillgängliga, med London och Philadelphia är de mest populära versionerna. Bladet i London stil spackel är ganska bra jämfört med den i Philadelphia stil, som är större och bredare. Vad som kallas en tuck att peka murslev har ett mycket smalt blad, ungefär samma bredd som mellanrummet mellan blocken, och används speciellt för repointing lederna i murverk efter avlägsnande av gamla skadade murbruk. Alla pekar spackel ska vara ordentligt omhändertagna genom att hålla den ren och ge det ett tunt lager olja när det inte används.

Det är viktigt att hålla en murad pekande murslev korrekt, med alla fyra fingrar lindade runt handtaget och tummen placeras överst. Det ger bättre balans och kontroll, och förhindrar tummen skjuter in i murbruket, vilket skulle kunna hända om tummen placerades på bladet eller skaftet av spackel. I fallet med en arkeolog, är glättaren hålls med kanten av bladet plant mot jorden för att försiktigt skrapa bort tunna skikt av smuts från insidan av ett dike.

  • Pekar murslevar används för att sprida och forma murbruk mellan block eller tegelstenar.