Vad gör en människa Faktorer Engineer göra?

September 18

En karriär som en mänsklig faktorer ingenjör ofta passande för en person med en kreativ tänkesätt och en talang för att optimera produkter eller maskiner. I grund och botten, dessa individer arbetar för att stärka och förbättra saker som människor använder dagligen. Målet med dessa ingenjörer är att göra saker som säker, bekväm och effektiv som möjligt. Generellt sett minst en kandidatexamen i teknik eller en närstående stor krävs för att få en position inom detta område. Några typiska uppgifter som en människa faktorer ingenjör omfattar att fastställa vilka faktorer människor behöver i en produkt, testa befintliga produkter, identifiera svagheter, utveckla förbättringsstrategier och genomföra dessa strategier i nya konstruktioner.

En av de viktigaste aspekterna av att vara en human factors ingenjör är att avgöra vilka faktorer människor behöver eller vill ha i en produkt. Till exempel, om en individ i den position arbetar för att omforma en gaffeltruck, kanske han utför forskning för att hitta vilken typ av sittplatser är mest bekväm, där kontrollerna ska placeras och hur man gör använder den säkert. Precisera dessa behov är avgörande för att göra det mest praktiska och effektiva produkt möjligt. Denna del av jobbet innebär ofta att arbeta med andra yrkesgrupper som psykologer eller branschexperter.

En annan del av denna karriär innebär att testa befintliga produkter och identifiera svagheter. Återigen, det gäller att omforma en gaffeltruck, kan en mänskliga faktorer ingenjör använda undersökningar av truckförare för att identifiera de vanligaste klagomålen gäller designen. Han kan också utföra vissa säkerhetstest för att avgöra vad de potentiella riskerna med användning är. Detta steg är nödvändigt för att förbättra ergonomin och utforma den bästa produkten möjligt.

När en människa faktorer ingenjör har en tydlig uppfattning om en produkts brister, kommer han att påbörja processen med att utveckla förbättringsstrategier. I de flesta fall, kommer han brainstorming olika möjligheter och experimentera med olika idéer. Ibland kommer han också interagera med yrkesverksamma inom en bransch för att avgöra hur realistiska och praktiska hans idéer är. Denna del av jobbet fungerar som ett första steg innan du skapar nya mönster för en produkt.

Efter att han har några realistiska förbättringar i åtanke, kommer en mänskliga faktorer ingenjör skapa ny design för en produkt. Till exempel kan han designa en gaffeltruck med en upphöjd sits så förarna har en bättre uppfattning. Han kan också utforma en mer stabil ram för att förhindra att maskinen rullar över. För denna process kommer en mänskliga faktorer ingenjör ofta använda en datorstödd konstruktion (CAD) program. Efter avslutad, kan produkterna börja tillverkas utifrån förbättrad design.

  • En människa faktorer ingenjör kommer ofta använda en datorstödd konstruktion (CAD) program.