Vad orsakar dålig lukt från en dusch Drain?

October 22

Det finns ett antal orsaker till en dålig lukt från en dusch avlopp. Träskor inuti en drain typiskt sammansatt av hår, tvålfilm, och oljor kan hopa och börja avklinga inuti dusch avloppet, vilket resulterar i en obehaglig lukt. Biofilmer eller ett ark av bakterier och mögel som klamrar sig fast vid rören kan också producera en dålig lukt. En otäck avlopp lukt kan också orsakas av avlopp gas läcker tillbaka upp badkaret avloppet. När en dålig dränering lukt inte orsakas av en av dessa problem, kan den offensiva lukten bara verkar komma från avloppet, men kan faktiskt vara en separat badrum fråga.

Träskor bildar gradvis med tiden som partiklar som passerar genom duschsilen samla längs sidorna av röret. Den organiska materialet i täppa kommer då att börja ruttna, avger en foul lukt från en dusch avlopp som kommer att bli allt stickande. Om det finns en dålig lukt från avloppet och vattnet tar lång tid att köra från badkaret, sedan en Träskon är mer än sannolikt orsaken till dålig lukt. Ta bort täppa borde eliminera lukten.

Biofilmer kan också vara orsaken till en förfärlig lukt från en dusch avlopp. Består av lager av bakterier, bakteriella avfall och mögel, kan biofilmer växa i alla vattenmiljöer som tillhandahåller lämpliga näringsämnen, såsom dusch avloppet. När vatten har en liten mängd sulfat i det och en del av bakterierna i biofilmen är i stånd att reducera svavel, kommer biofilmen producera vätesulfid. Denna kemikalie har en kraftfull och distinkt doft av ruttna ägg. Renspolning blekmedel i avloppet kan förstöra skadliga luktproducerande bakterier.

En annan orsak till dålig lukt från en dusch avlopp kan vara baksidan flödet av avlopp gas i avloppet. Nedanför dusch avloppet är ett rör som är krökt. Denna böj, känner som fällan, är tänkt att vara helt fylld med vatten för att förhindra avlopp gas lukt från att passera upp i huset. När en dusch inte används, kan fällan torka ut och avlopp gas kan passera upp genom avloppet. Rinnande vatten för att fylla på fällan kan eliminera denna lukt.

Sewer gas lukt som härrör från en dusch avlopp kan också orsakas av ett block badrum vent. När vattnet passerar in i ett avlopp, är luft tvingas ut ur röret. Luften i röret resupplied av taket VVS vent snarare än genom avloppet. Om takventil blir tilltäppta av ett fågelbo eller något annat, kan luften påfyllning rören tvinga vattnet från fällan, vilket gör att avlopp gas för att köra tillbaka upp avloppet.

Ibland kan avloppet av misstag skulden för en lukt som faktiskt kommer från någon annanstans i badrummet. En läcka i duschen eller badkaret kakel, så att vatten kan rinna bakom kakel, kan skapa en varm fuktig miljö för mögel att växa. Mögel kan ha en övermäktig lukt och är ibland felaktigt spåras till dusch avloppet. En död djur ruttnande in mellan väggar kan också skapa en mycket överväldigande lukt som kan vara svåra att spåra.

  • Ett igensatt dusch avloppet kan leda till en obehaglig lukt.
  • En dålig lukt som bara kan tyckas komma från en dusch avlopp kan faktiskt vara ett separat badrum fråga, som mögel.
  • Med hjälp av en dusch dörr svep kan förebygga mögel och mögel från att invadera en dusch utrymme.
  • Drain ormar kan användas för att avlägsna hår som är igensättning upp ett avlopp.
  • Renspolning blekmedel i avloppet kan förstöra luktproducerande bakterier.