Vad är Yakisoba?

November 9

Yakisoba är en stekt Nudel skålen populär i Japan. Ursprung i Kina och mycket lik chow mein, är den gjord med en av två olika typer av nudlar, protein, grönsaker och en söt sås tillagas tillsammans i en järnpanna. Skålen serveras ofta med olika pålägg. Yakisoba är på menyn i restauranger och på festivaler och säljs av gatuförsäljare och närbutiker.

Denna japansk maträtt kan göras med soba nudlar, även känd som bovete nudlar, eller chuckamen nudlar, som är gjorda av vetemjöl. De senare är de vanligaste nudlar i traditionella japanska Fueled. På fastlandet Japan, är tunt skivad fläsk den vanligaste proteinkälla som används; i Okinawa, är skinka ett populärt val. Förutom kött och nudlar, är tunt skivad grönsaker tillagas i skålen; lök, kål och morötter är de vanligaste.

Nudlarna är först kokas, sedan läggas till sauterade grönsaker och proteiner laga kort. Yakisoba typiskt tillagas i en järnpanna eller på en järn koka upp; pannan är oftast platt, med gott om utrymme för skålen lätt brun. Cooking yakisoba i en alltför liten kastrull ofta resulterar i skålen kokande snarare än stekning; steka mat i en platt järn pan kallas teppanyaki på japanska.

När maten tillagas, är en söt sås läggs till pannan och maten ytterligare kokas tills nudlarna absorberar såsen. Yakisoba sås, ofta säljs i beredd form i butikerna, liknar en tjock Worcestershire sås, med en antydan av soja, vitlök, och farinsocker. Yakisoba ofta serveras med kryddor. I Japan, majonnäs, inlagd ingefära, torkad fisk flingor och mark tång är populära.

Olika versioner av stekt Nudel skålen serveras i nästan varje japansk restaurang och det är en vanlig familj måltid i japanska hem. Gatuförsäljare gör ofta skålen under festivaler, och det finns på läktaren, liknande hot dog står i USA, i stora japanska städer. Leverantörer har ofta en mängd kött och grönsaker, och kunderna kan välja vad de vill i sina stekt Nudel skålen.

I Japan är det vanligt att mobila säljare att köra runt bostadsområden som betjänar en stil av mat. Denna japanska maträtt ofta serveras på detta sätt. Leverantörer erbjuder ofta olika samhällen med ett schema, och på natten van kommer att passera igenom, invånarna lämnar ett ljus på indikera att de vill köpa den. Som med gatuförsäljare, skåpbilar säljer yakisoba ger ofta en mängd olika alternativ.

Färdigförpackade, omedelbar yakisoba är också vanligt i närbutiker i Japan, liksom många livsmedelsbutiker över hela världen. Vatten tillsätts till dehydrerade nudlar, kött och grönsaker och sedan kokas. Såsen är sedan rörs in i skålen, och det är klart att äta. Större närbutiker i Japan tjänar ofta färska stekta nudlar; Detta är en populär lunch för japanska arbetare.

  • Mjöl från bovete växten används för att göra den japanska soba nudel.
  • Buntar av okokt sobanudlar, som kan användas för att göra yakisoba.
  • I Japan är majonnäs vanligtvis serveras som en krydda med yakisoba.