Vad betyder "betala det fram" Mean?

December 16

Att betala den framåt är en tredje part har möjlighet koncept som innebär att göra något bra för någon som svar på en god gärning för din räkning eller en gåva som du fått. När du betalar det framåt, men du behöver inte betala den person som gjorde något trevligt för dig. Istället gör du något trevligt för någon annan. Till exempel, om någon ändrar din däck medan du är strandsatta på motorvägen, kanske du skotta din äldre grannes gångväg efter snön har fallit.

Konceptet populariserades i modern tid av en 2000-film Pay It Forward, Kevin Spacey och Helen Hunt. I den här filmen, är en ung pojke, spelad av Haley Joel Osment, ges en skoluppgift som kräver honom att hitta något sätt att förändra världen. Han utvecklar betala den framåt koncept som anger en kedjereaktion av goda gärningar.

En av de viktigaste sakerna som folk bör komma ihåg om det här konceptet är att det ska göras med en osjälvisk anda. Detta innebär att en person hjälper en annan utan att hoppas på återbetalning eller goda gärningar i gengäld. I själva verket finns det några organisationer som tillåter människor att betala den framåt anonymt, skänka pengar eller utför goda gärningar utan hoppas på erkännande. När det gäller mottagare av pengarna, gåva, eller god gärning är berörda, är han eller hon bara tillsagd att göra något bra för någon annan.

Konceptet har en fast grund i historien. Ben Franklin beskrev det i ett brev som han skrev till Benjamin Webb år 1784, där han skrev om sin avsikt att hjälpa Webb genom att låna honom lite pengar. Han ville inte återbetalas direkt, dock. Istället Franklin hoppades att Webb skulle någon gång träffa en ärlig man är i behov av ekonomisk hjälp och passera pengar tillsammans med honom.

Att betala den framåt behöver inte betyda att ge en stor del av pengar eller spilla en stor insats. Det kan vara så enkelt som att hålla dörren för någon lastat med väskor eller ge upp en plats i raden att någon som verkar i en kapplöpning. Det kan till och med innebära att spendera lite pengar på kaffe för personen bakom dig i kön på ett kafé. För dem som har pengar de har råd att ge, det finns alltid folk i nöd, men även de minsta, fria gester kan göra skillnad.

  • Skotta grannens uppfart är ett sätt att betala framåt vänlighet efter att ha mottagit liknande hjälp.
  • Innehar en dörr för någon är en enkel gest att betala fram en god gärning.
  • "Betala den framåt" kan uttryckas genom att ge en enkel gåva.
  • Kaffehus stödja en mängd olika betala den framåt initiativ.