Vad betyder "tillbaka på ruta ett" Mean?

August 29

Tillbaka till ruta ett "är ett idiomatiskt uttryck som har att göra med att börja om efter lite försök att utföra en viss uppgift eller mål har inte gett önskat resultat. Det formspråk används i ett antal inställningar, bland annat i förhållande till relationen frågor , arbetsuppgifter projektledning, och även i driften av ett företag eller ideell organisation. Det finns en skillnad i uppfattning om hur detta engelska tale ingått den populära folkmun, med några förklaringar som har att göra med spel.

En populär ursprung tillbaka till ruta ett har att göra med spelet i hage. Denna populära childrenâ € s spel krävs skapandet av en serie fyrkanter, med varje ruta innehåller ett nummer. Som en del av spelet, måste en deltagare korsa rutmönster där rutorna, så småningom göra vägen tillbaka till hemmet torget i ett, där det är möjligt att börja om igen.

En annan idé o ursprung tillbaka till ruta ett kretsar också kring en childrenâ € s spel som kallas rännor och stegar. Med detta brädspel, landar på en ruta som är ansluten med en bild kan antingen leda till att spelaren gå tillbaka en nivå, eller i fallet med några rutor returnera spelaren hela vägen till den första rutan på brädet. Kritiker av denna förklaring notera att uttrycket hade varit populär för ett antal år innan detta brädspel utvecklades, även om det finns vissa fördelar i att se matchen som ett sätt att öka populariteten av idiom.

Oavsett ursprung tillbaka till ruta ett, är frasen används i en mängd olika situationer i dag. När en relation misslyckas, de två parterna ibland ser sig själva som att börja om igen med nya partners. På arbetsplatsen kan de anställda vara tillbaka på ruta ett efter ett försök att slutföra en tilldelade uppgifter misslyckas, vilket gör det nödvändigt att börja på nytt. Idag kan studenter som använder ordbehandlingsprogram för att skriva uppsatser också finna sig att gå tillbaka till ruta ett, om de donâ € t spara dokumentet från tid till annan och systemet stängs oväntat. Samtidigt går tillbaka till ruta ett innebär oftast någon typ av tidigare misslyckande innebär det också en chans att lägga det förflutna bakom sig och njuta av en nystart, något som ofta är en önskvärd situation.