Vilka är de olika typer av garn Art?

October 1

Mänskligheten har vävning naturliga fibrer till garn i tusentals år. Rester av ullgarn hittades i Schweiz som uppskattades till 7000 år gammal, och det finns belägg för att egyptierna kan ha odla bomull för garn sedan 12.000 BC Den primära uppgiften för garn, naturligtvis, för att göra kläder. Någonstans längs vägen, dock folk märkte att garnet kan vara så vackert som det var praktiskt, och började skapa garnkonst. Olika typer av garn konst inkluderar väva, måla, stickning och virkning, eller knutar.

Den äldsta typen av garn konst vävning. Garn av många olika mätare och vikter vävdes för att göra allt från kläder till filtar och mattor, av vilka några inkluderade vackra mönster. De färger som används, liksom intrikat av mönstret, företrädd rikedom och status, och skickliga väverskor var renommé och värderas högt. I antikens Grekland, ansågs det kätterska att väva en felfri bit, och vävare skulle avsikt införa en liten brist i sin konst för att undvika att kränka gudinnan Athena.

De Huichol indianerna i Sierra Madre sortimentet är kända för sin intrikata garn målning. En träskiva belägges med vax, och ljust färgat garn pressas in i vaxet för att skapa en mandala liknande cirkulära utformning. Mönstren var oftast symboliska karaktär, med djup andlig innebörd till stammen, och innehöll många representationer av naturliga element som var en del av deras vardag. Även original exempel är sällsynta och i allmänhet begränsad till museer och privata samlingar, moderna reproduktioner är fortfarande tillgängliga.

Stickning och virkning är troligen den vanligaste formen av garn konst idag. De två processerna är helt olika, men de båda innebär att dra slingor av garn genom andra slingor på ett specifikt sätt för att skapa en söm. Ursprungligen användes till mode kläder, modern stickning och virkning har utvecklats till ett slags underjordisk rörelse med en rabiat fans. Moderna stickare och crocheters gör inte bara hög modekläder, men också en udda utbud av uppstoppade djur, kuddar, leksaker och dockor.

Många stickare tar sitt hantverk ett steg längre och lära sig konsten att tovning. För att göra en filtad stycke, är stycket stickade som vanligt, förutom att det skalas upp ca 30% för att medge krympning. Ull garn ger bäst resultat. När arbete är färdigt och alla ändar är säkrade, tvättas den i varmt vatten och omrördes under en utsträckt tidsperiod. Kombinationen av värme och friktion orsakar pjäsen att krympa och de enskilda fibrerna för att låsa samman och dra åt, vilket resulterar i en tjock, ylletyg.

Även vävning är den traditionella metoden för matta gör, i mitten av 1800-talet började kvinnor som använder bitar av gamla kläder och filtar för att göra knutna mattor med en spärr krok. Som farkosten vunnit popularitet, kom garn för att ersätta de gamla trasor, och är fortfarande mestadels ett garn konst idag. Tekniken ger en plysch, öppen väva matta, med enskilda trådar knyts till en netto bakgrund. De flesta moderna hantverk butiker säljer spärr krok kit komplett med en pre-mönstrad bakgrund, en krok, och pre-cut garn i de nödvändiga färger.

  • Vävning är den äldsta typen av garn konst.
  • I sin mest grundläggande, är stickning konsten att upprepade gånger knyta garn med två pinnar eller nålar.
  • Garn.
  • Slub garn har en variation i tjocklek som gör den unik.
  • Garn.
  • Människor har använt garnet för att skapa konst och kläder för tusentals år.
  • Virkning är en typ av garn konst.
  • Stickning är en typ av garn konst.
  • Garn konsten kan förbättras med färgglada garner.