Vad är Brik?

July 16

Brik är en populär bakverk maträtt som infördes i tunisiska köket av de ottomanska turkarna som kom att bosätta sig i Tunisien. De ingredienser som används i tunisiska brik bakverk omfattar huvudsakligen ägg, potatis, lök, fisk, ost, persilja, koriander, gurka, mynta, olivolja, mannagryn, citron, yoghurt, spiskummin, peppar och salt. Den brik bakverk görs genom fyllning en tunn deg med ägg, fisk, grönsaker och ost, och sedan steka eller baka den.

Den bakverk lock för brik kan göras genom att rulla mjöl degen i mycket tunna rektangulära skikt. Det är också möjligt att köpa bakverk täcker färdiga; arken för vårrullar lätt kan användas här. För att göra degen fyllningen är potatisen skalas, bakat eller kokt, och mosade. Lök är hackad och stekt med kryddor, och läggs till potatisen. Blandningen placeras på den tunna bakverk locket, och en äggula hälls över den.

Den brik degen omslaget viks sedan över hälften att bilda en triangel och sidorna pressas nära. Bakverket är sedan försiktigt placeras i en kastrull med olja och stekt tills den bryns på båda sidor; det måste vändas försiktigt för att inte bryta den. Bakverk kan även borstas med smält smör och bakade i stället för stekt.

Den brik bakverk är bäst ätas medan den fortfarande är varm, oftast med en pasta som heter "harissa." Pastan görs genom att kombinera chili, tomater, vitlök och koriander med kummin, peppar, kanel, kummin och olivolja. Vissa recept innehåller även kött. Den harissa pastan kan vara ganska varma och kryddig.

Tunisisk brik också ätas med en grönsakssallad gjord med lök, gurka, koriander och mynta. Grönsakerna finhackad och blandas samman. Det täcks sedan med ett förband som är gjord genom tillsats av citronsaft och olivolja till färsk yoghurt och blanda väl. Kummin, peppar och salt strös över för smaksättning, och förbandet hälls sedan över salladen. Sallad och dressing kan bearbetas i en mixer om en slät sallad pasta krävs.

Dessa äggrätter äts varje dag i Tunisien, och de är också traditionellt gjorts under bröllop. Brudens mor är tänkt att göra dem för den blivande brudgummen. Om brudgummen lyckas äta bakverk utan att spilla ägget fyllning, får han kvalitetsstämpel.

  • Brik innehåller äggula.
  • Harissa är en kryddig peppar pasta.
  • För att göra en bakelse fyllning för brik, är potatis skalad, bakat eller kokt, och mosade.