Vad är en Drop-In Sink?

June 13

En drop-in diskhon är den mest populära typen av diskbänken på marknaden eftersom det är lätt att installera och är i allmänhet det mest prisvärda alternativet. Det kallas en drop-in diskhon eftersom det släpps ned i ett urtag i en bänkskiva när den är installerad; den vilar på kanten av snittet ut och förseglas runt kanterna för att förhindra läckage. En drop-in diskhon kallas ibland en själv rimming handfat, och det finns i en mängd olika former, storlekar, mönster och färger för att matcha estetik hem där det håller på att installeras.

En av fördelarna med drop-in diskhon är dess naturliga förmåga att dölja cut-out, särskilt på laminat bänkskivor. Den utskurna är inte alltid slät eller lockande, så när drop-in diskhon placeras i hålet, kanten på diskbänken täcker fula öppningen. Detta gör installationen både enkel och praktisk, som drop-in diskhon bara behöver tätas gång på plats, och tätningen omfattar också cut-out. Diskhon måste vara korrekt förseglas för att förhindra läckage och för att förhindra mögel från att växa i gapet mellan diskbänken och bänkskivan.

En nackdel med drop-in diskhon är också en av dess fördelar: det passar i de flesta utskärningar eftersom de kommer i en standardstorlek. Även om detta innebär enklare installation och mindre bekymmer om kompatibilitet, kan det vara begränsande ur ett designperspektiv. Lyckligtvis kan drop-in sänkor göras i en mängd olika former, färger och material, anpassade för att passa det estetiska i badrummet. Sänkor rostfritt stål är vanligt i köket, medan porslin eller gjutjärn är vanliga i badrummet. De armaturer som används i diskhon kan också anpassas för att lägga till en mer tilltalande utseende, och de flesta drop-in sänkor kan enkelt anpassas med olika fixturer. Ett annat sätt att anpassa dessa sänkor är att höja läppen av sink utanför bänkskivan, placera ett andra material mellan diskbänken och bänkskivan. Detta lägger visuella stil på diskbänken set-up.

Drop-in sänkor görs för installation på laminat eller keramiska plattor bänkskivor. För bänkskivor i granit och andra starka, dekorativa material, är en undermount diskbänk installeras oftast. De undermount sink fästen till bänkskivan underifrån, främst för att hålla rent estetiska av bänk intakt. Dessa är oftast svårare att installera än drop-in sänkor, även om de är utan tvekan mer attraktiva, beroende på vilken typ av bänkskivor under vilka de är installerade.

  • Drop-in rostfria diskbänkar är vanliga i köket.
  • Drop-in sänkor kan användas med nästan alla typer av bänkskivan.