Vad är en dvärg Hotot?

June 9

En dvärg hotot är en liten och kompakt kanin som ursprungligen var uppfödd på 1970-talet. Den furry, given varelse som kan hållas som sällskapsdjur är helt vit förutom för distinkta svarta markeringar runt ögonen. Den svarta utseende runt ögonen ger varelsen monikeren "Ögon av Fancy." Fullvuxen, en dvärg Hotot tips skalorna på mindre än tre pounds (ca 1,36 kg) och har en förväntad livslängd mellan fem och tio år.

Rasen av kanin är produkten av separata avels strävan efter västtyska och östtyska uppfödare som slutligen slogs samman. Dvärgen hotot härleddes som en hybrid mellan röda ögon vita och svart Netherland Dwarf kaniner. Hybrid kanin introducerades i USA i början av 1980 och erkändes som en egen ras av American Rabbit Breeders Association 1984.

Som har en bred skalle och korta öron, har kaninen utseendet av att ha någon halsen på sin rundade kropp. Kaninen har mjuk, fin päls att när petted faller tillbaka i sitt ursprungliga läge. Den varelse ögon är mörkfärgad med svart päls runt ögonen, som sticker ut mot dess vita päls. Dvärgen hotot beskrivs ofta som att ha mascara eller eyeliner runt ögonen.

Vetenskapligt kallas Oryctolagus cuniculus innehåller varelsen en gen som är ansvarig för att skapa sin vita päls. Men om kaninen blir skadade, pälsen kommer oftast växa tillbaka som svart. Den amerikanska Rabbit Breeders Association började erkänna bruna och svarta sorter under 2006.

Lätt som hölls i en individs flata, är varelser ofta hålls som husdjur. Kaninen har en skakis temperament men lugnar ner när de hanteras ofta. Varelserna är också lekfull och kan vara ganska trevlig. Varje kanin har sin egen unika personlighet och kan visa tillgivenhet på ett unikt sätt.

Som husdjur, varelsen kost består mestadels av alfalfa pellets, vatten och Timothy Hay. Höet är en bra källa till fiber som hjälper håller liten kanin matsmältningssystem fungerar. Kaninen kost består också av grönsaker och frukter.

Liknar kattdjur som kan utveckla hårbollar, kan dvärgen hotot stöter matsmältningsproblem genom intag sin päls. Förstoppning kan förhindras genom grooming kaninen varje vecka och ta bort överflödig päls. Indikationer på att varelsen kan ha tarm frågor är om kaninen börjar äta mindre och om sitt avfall blir trådiga i utseende.