Hur behandlar jag Fet Body hud?

June 14

Behandla fet kropp hud som du skulle behandla huden fet ansiktet. Den högsta prioritet bör hålla alla delar av din kropp så ren som möjligt. Medicinska kroppspuder kan hjälpa till att förhindra överdriven svettning som kan leda till fet kropp hud. Om du har fet hud på halsen, undvika att bära parfym och cologne, eftersom dessa kan förvärra tillståndet för din hud. Använd inte tunga eller feta hudkräm på fet kropp hud, även på vintern.

Om du är benägna att akne på grund av fet kropp hud, bör du använda ett rengöringsmedel som innehåller läkemedel och produkt gjord för behandling av akne. Titta efter lotioner eller krämer som innehåller en liten andel av bensoylperoxid. Använd inte vanlig tvål på din fet hud, men i stället använda en medicinerad antibakteriell rengöring bar eller duschkräm. Tillsammans med daglig behandling, ändra din kost för att utesluta fet och fet mat, såsom pommes frites och chips.

Det är en bra idé att skapa en daglig rengöring rutin för att hantera din fet kropp hud. När du tar dagliga duschar, använd kallt eller ljummet vatten, och uppmärksamma de oljiga delar av kroppen. Försök att använda en glycerin tvål på din kropp, eftersom detta inte kommer att bidra till överdriven oiliness.

Du kan göra din egen hemmagjorda naturliga glycerin tvål om du föredrar. För att göra det måste du smälta ett block av glycerin, antingen i mikrovågsugn eller på spisen, och häll blandningen i en form. Det är en relativt enkel procedur, och instruktioner för att göra rent glycerin tvål kan hittas på nätet.

För extrema fall av fet kropp hud, kan du prova en lösning av lika delar alkohol och aceton. Denna blandning fungerar som en sammandragande och kan hjälpa rensa porerna och befria kroppen av oljor. Används med försiktighet dock, och om du märker rodnad eller torr, flagnande hud, sluta använda.

Ett naturläkemedel som gynnar alla hudtyper är aloe vera gel. Du kan extrahera dina egna gel från en aloe vera blad, eller köpa ren aloe på apoteket eller hälsokostaffär. Tillämpa aloe på din hud kan lugna irritationer också, och det kan hjälpa till att absorbera kroppsoljor. Om du använder aloe i ansiktet, hålla den borta från dina ögon för att undvika irritation.

Om du har långt hår, hålla det så oljefri som möjligt. Om det behövs, använd ett schampo för oljiga hårtyper och tvätta håret varannan dag. Långt hår som tenderar att falla runt nacke och axlar kan orsaka oljiga break outs, så håll ditt hår bundet tillbaka när det är möjligt.

  • Aloe gel har en lugnande effekt på huden.
  • Chips, som är salt och stekt, kan orsaka fet hud.
  • Äta fet mat kan leda till fet hud.
  • Behandla fet kropp hud börjar med upprättandet av ett dagligt rengöring rutin.