Vilka är användningsområdena för lysin för katter?

June 13

Många människor läser aminosyran lysin som ett nyttigt komplement för att stärka absorptionsförmåga tillägg av kalcium och minska frekvensen av herpes simplex utbrott. För kattägare, är detta protein komponent också en respekterad behandling för quelling herpesutbrott, även om symptomen är helt olika för kattdjur än människor. Lysin är också olika för katter än för människor i att katter kräver en mycket mindre dos. Sålda under varumärket Viralys är lysin oftast ges till katter som ett piller eller som ett pulver som kan kamoufleras i en katts mat.

Feline herpes avslöjar sig som en luftvägsinfektion för katter. Influensaliknande symtom är vanligast, inklusive väsande, munsår, nysningar, feber och slöhet. En annan förhärskande symptom är ett tillstånd som kallas konjunktivit, vilket gör att ögonen sväller och avger utsläpp. Även relaterade till mänskliga versioner på cellnivå, kan denna typ av herpes inte överföras till människor eller andra typer av husdjur.

Lysin för katter har en annan dosering än för människor, också. Båda däggdjur producerar en viss mängd som minskar med åldern. Enligt University of Maryland Medical Center, människor tar regelbundet så mycket som 9.000 mg dagligen för att avsluta ett herpesutbrott, men 1.000 mg per dag är en sedvanlig dagligt tillskott. Lysin för katter rekommenderas i en daglig dos av inte mer än 500 mg, med hälften av vad som för kattungar. Även symptomen hos katt herpes kommer ofta avta med behandling inom en vecka, bör olika utbrott kan förväntas under en katt liv, liknande de mänskliga versionerna.

Enligt en lysin distributör, lysin för katter följer ofta andra behandlingar. För att lindra obehag av konjunktivit och till stöd i healing, veterinärer rekommenderar ofta en ögonsalva innehållande ett antibakteriellt medel, såsom tetracyklin. Flera andra läkemedel kan administreras genom injektion för att lindra inflammation eller minska återkommande utbrott.

Bortsett från lysin för katter som kommer i form av pulver eller tablettform, vilket kräver särskilda taktik för att göra en katt svälja dem, vissa djurägare vända även andra mer homeopatiska typer av kosttillskott för att lindra belastningen av andnings trängsel. Enligt Holisticat webbplats har flera örter som Olive Leaf, propolis och grapefrukt frön länge använts för att lindra trängseln i både människor och deras husdjur. Webbplatsen hävdar också att andra kosttillskott kan vara effektiva för att kontrollera kattluftvägsinfektioner, från laktoferrin till råmjölk av kor.

  • Strukturen för lysin.
  • En katt.