Vilka är de olika typerna av ATV Säten?

June 8

Alla terrängfordon (ATV) är ofta anpassade av sina ägare för att skapa ett fordon som är skräddarsydd till ägarens hobbies och intressen. ATV platser är ofta allmänt modifieras för att återspegla ägarens personlighet. Ryggstöd, modifierade täckmaterial och även tillsats av ett annat säte är några av de vanligaste typerna av förändringar av fordonen. Många av de ombyggnader och ändringar som rör ATV platser görs på sida vid sida typer av ATV. Uppgraderingar sittplatser att ge bättre rygg och huvudstöd samt förbättrat skydd revben är gemensamma mål vid byte ATV säten.

En typ av ATV sits vanligtvis köps för att förbättra komforten för en ryttare är ett ryggstöd utrustat version. Liknar en turnerande motorcykel säte, dessa ATV säten införliva en vadderad rygg som sitter tätt på ryttarens rygg. Denna typ av säte ger operatören möjlighet att rida mycket längre utan nedre delen av ryggen trötthet som ofta orsakas av grov rida på en ATV. Rygg versionen vanligen köps i samförstånd med enskilda ATV säten avsedda för en passagerare. Typiskt lite bredare och tjockare än lagerversioner, passagerarsäten är ofta mycket mer bekväm för ryttaren än den ursprungliga sätet.

Vissa ATV ägare väljer att byta ut en plats med en mer unik version att bättre individualisera en ATV. Kamouflage, zebra rand och uppvärmda ATV säten används vanligen som ersättning till originalutrustning. På sida vid sida modeller, är sätena ofta ersatt med ett race-inspirerad sits. Hög-back skålade säten vanligen bytts mot en ATV vanligen utrustade med huvud, nacke och axlar stöd långt utöver den ursprungliga fabriksutrustning som ursprungligen köptes med ATV. Dessa högpresterande säten införliva också en mycket tätare skum inuti sätet att bättre absorbera effekten av grov spår.

Race-inspirerade plats för den traditionella fyrhjuliga ATV är typiskt mycket fastare och är också ofta smalare än en aktiesäte. Detta gör att ryttaren att flytta runt maskinen mycket lättare jämfört med rörelse som en hög och bred sits skulle tillåta. De fastare sittprojekt en mycket bättre känsla av maskinen till ryttaren samtidigt ger en nästan aktie utseende till ATV. Vissa racing ATV säten blir färgkodade mot en viss sponsring eller i lagets tävlingsfärger. Detta är ofta görs genom användning av klädslar eller specialfärg som är avsedda att hålla sig till stolens vinylbeläggning.

  • ATV platser är ofta modifieras för att återspegla ägarens personlighet.
  • De flesta ATV säten inte erbjuder lägre ryggstöd.