Hur man ansöker till en studentexamen / MD Program

March 11

En studentexamen / MD kan du driva en studentexamen och medicinsk examen samtidigt, genom en dubbel-examen. För att få tillträde till en BACC / MD-program, måste du göra två saker: Bygg en stark applikationsportfölj under gymnasiet och presentera din ansökan paket effektivt.

Hur kan man vara en stark utmanare till BACC / MD-program

Tillämpa en BACC / MD-programmet innebär du € re försöka för antagning till högskolan samt en medicinsk skola, så de faktorer som BACC / MD-program söker är en kombination av vad grundutbildningen och medicinska skolor söker i sin framtid studenter.

En stark akademisk rekord och superb provresultat är viktigt att vara en konkurrenskraftig sökande. Antagning kommittéer överväga både hur rigorös dina höga skolklasser var och hur väl du utfört i dem. Ta de svår kurser du kan hantera, till exempel avancerade placerings eller International Baccalaureate klasser, och fokuserar särskilt på att bygga en stabil grund i vetenskapen.

Du måste kunna inte bara hantera din rigorös kurs belastning utan också utmärka sig i dina klasser. Den minsta GPA krävs för att ansöka är typiskt en 3,5 (ovägt), men för många program, behöver du en betydligt högre GPA för att vara konkurrenskraftiga.

För SAT, är den lägsta poäng som krävs för ansökan till vissa program 1200 totalt för de kritiska läsning och matematik sektioner; för andra itâ € s 1300 eller ännu högre. Vissa skolor har en SAT minst betyget som innehåller skrivsektionen samt och / eller kräva SAT ämnesprov i matematik eller naturvetenskap.

Vissa program accepterar ACT och ofta ställa in minsta betyg för det vid 30. Vid kontroll ett schoolâ € s antagningsstatistik, kan det hända att de provresultat för godkända sökande är mycket högre än det minimum som krävs för att tillämpa.

BACC / MD kommittéer anser också nonquantitative faktorer när du gör antagning beslut. Genom att utforska medicin genom kliniska erfarenheter (volontärarbete i sjukhus / kliniker / forskningslaboratorier eller skuggning läkare) du kan försäkra utskottet (och dig själv!) Att ditt beslut att bli läkare är ett välgrundat ett.

Program söker studenter med mognad, integritet, engagemang för service, utmärkt kommunikationsförmåga och flexibilitet. Därför rekommendationsbrev bör inte bara intyga att dina prestationer, men också beskriva dina personliga egenskaper och karaktär. Plocka lärare, kuratorer och andra utvärderare som känner dig tillräckligt bra för att diskutera dig som person, inte bara som en student.

Ansökningsprocessen BACC / MD

Ansökningsprocessen för BACC / MD-program kräver vanligtvis att du skickar:

 • Den gemensamma Application (en standardiserad college ansökan thatâ € s ifyllt av en student en gång och lämnas till flera skolor) eller annan ansökan om grund institutionen
 • En kompletterande ansökan om studentexamen / MD-program
 • Gymnasie avskrifter
 • Standardiserade provresultat (SAT eller ACT)
 • Rekommendationsbrev

Många program don € t anser sökande för antagning till BACC / MD programmet tills theyâ € re antagen till grundutbildningen institutionen. Du kanske inte ens få BACC / MD kompletterande ansökan förrän youâ € ve erbjudits grundutbildning antagning.

En BACC / MD Kommittén granskar ansökningar från personer som har godkänts i grundutbildningen, och ett litet antal sökande uppmanas att besöka för en intervju. Utskottet fattar därefter beslut om huruvida erkänna, förneka, eller väntelista sökanden.

Hur man hanterar kompletterande essäfrågor

Som ett samlat program sökande, måste du skriva den typiska college ansökan essäer samt hantverk svar för essä frågar på BACC / MD kompletterande ansökan. Dessa uppmaningar adress ofta ämnen som

 • Dina skäl för att vilja delta i en studentexamen / MD-program
 • Den typ av ditt intresse för en viss institution
 • Varför du € ve valt att satsa på en karriär inom medicin
 • Din exponering för läkaryrket

Andra kompletterande frågor kan i stället fokusera på ämnen som dina fritidsaktiviteter, utmanar du € ve inför, eller dina styrkor och svagheter.

Hur att intervjua en BACC / MD-program

Efter du € ve erbjudits en intervju för en BACC / MD-program, du € re mycket närmare antagning, men du fortfarande möter hård konkurrens från andra högt kvalificerade sökande. Använd intervjun som en möjlighet att sticka ut genom att förmedla ditt intresse för medicin och lämplighet för programmet samt visa god samarbetsförmåga.

Du kan bli intervjuad av medlemmar i en medicinsk skola antagningskommitté eller gemensamt Baccalaureate / MD kommitté beroende på hur skolstrukturerna dess antagningen. Hursomhelst, intervjun sker vanligtvis vid läkarutbildningen i stället på grundnivå campus. Under intervjun dag, kan du förvänta dig att ta en rundtur i campus, lära dig mer om programmet, och intervju med en eller flera kommittémedlemmar.

Bär arbetskläder till intervjun och behandla varje ögonblick från det att du kliver på campus tills tiden du lämnar som en del av intervjun.

En BACC / MD intervju ligger någonstans mellan en högskola intervju och en för läkarutbildningen i termer av de typer av frågor. Du kan räkna med att bli tillfrågad om dina fritidsaktiviteter och akademiska erfarenheter i gymnasiet hur en vanlig college sökande skulle, men du också möta frågor som rör ditt intresse för medicin. Vanliga studentexamen / MD intervju teman är:

 • Varför är du intresserad av en studentexamen / MD-programmet?
 • Vad motiverar dig att bli läkare?
 • Varför sökte du till vår särskilda program?
 • Beskriv ditt engagemang i kliniska, samhällstjänst och ledarskapserfarenheter.
 • Vad skulle du bidra till programmet om det medgav?
 • Vilka egenskaper tycker du har som gör dig lämpad för programmet?
 • Vilka andra än medicin karriärer har du funderat?

Du € re utvärderas inte bara om innehållet i dina svar, utan också på din kommunikationsförmåga, personlighet, professionalism och andra kvaliteter. Program vill vara säkra på att studenterna de väljer kan lyckas akademiskt och arbeta effektivt som en del av ett team som de interagerar med patienter, studiekamrater, läkare och andra yrkesgrupper. Din prestation på intervjun kan hjälpa till att visa att du € re både boken smart och människor smart.