Enterprise Management för mobila enheter: Övervakning

April 16

Enterprise hantering av mobila enheter innefattar kontinuerlig övervakning för att säkerställa att den mobila enheten uppfyller dina företagspolitik hela tiden. Detta skiljer sig från program kontroll och övervakning, som har mer att göra med användarnas beteende och att kunna kontrollera vad slutanvändaren försöker åstadkomma.

Det primära syftet med övervakning av utrustning är att validera enhet efterlevnad till näringslivspolitiken hela tiden.

Normalt är ett företag agent installerad i etableringsprocessen, och det är dina ögon och öron för varje företag mobil enhet. Detta medel har några unika egenskaper - den behöver konsumera mycket lite CPU och batteri, och det måste vara så diskret som möjligt tills ett brott upptäcks.

CPU och effektbudget förbrukas av detta medel är avgörande eftersom användarna kommer att revoltera om detta medel orsakar sina smartphones för att sluta svara eller rinna avsevärt. Därför att någon leverantör som du väljer behöver visa ett magert och betyder profil som kan utföra de uppgifter diskret.

Och diskret betyder att när enheten upptäcker ett känt företag trådlös åtkomstpunkt och ansluter till den, enheten för övervakning agenten övervakar detta sammanhang för att se till att all kommunikation därefter förblir krypterad.