Vad är integrerade mikrovågskretsar?

October 26

Mikrovågsugn integrerade kretsar, eller MIC, är en typ av mikrochip halvledar konstruerad för att fungera specifikt över mikrovågsfrekvenser, ofta på 1 gigahertz (GHz) eller högre. Den specifika förmåga att sända över mikrovågor är oftast det som skiljer MIC från andra typer av integrerade kretsar. MIC är allmänt använd i små elektroniska enheter som fungerar via elektroniska och elektromagnetiska frekvenser, som mobiltelefoner, GPS-enheter, fjärrstyrda system och bildenheter. Deras ringa storlek gör att de kan användas i flera handhållen, trådlösa enheter, och arten av MIC är sådan att ett chip kan fungera som en fristående enhet, med enbart en enda halvledarskiva.

MIC först utformade på 1940-talet, och utvecklats från den grundläggande mikrovågsugn kretsen som efterfrågan och teknik av tiden aktiverade framsteg inom wafer-baserade kretstillverkning. Sedan dess har mikrovågsugn integrerade kretsar mognat från enkla, enda funktion kretsar till komplexa, multifunktionskretsar i allt mindre storlekar och komplexa funktioner. De utgör roten av mikrovågsugn och halvledartillverkningsindustrin, och många typer av MIC kan vara billigt och effektivt massproducerade för användning inom hemelektronik, vetenskap och industri.

Specialiserade typer av MIC har olika fördelar och tillämpningar, som ofta bestäms av deras tillverkningsmetod. Hybrid mikrovågsugn integrerade kretsar (HMICs) görs genom att placera diskreta komponenter på ett kretskort, som kallas ett substrat. De individuella komponenterna kan vara kondensatorer, resistorer, transistorer eller andra marker. Tillsammans bildar de hela MIC. De material som används i tillverkning och komponentlödning kan påverka frekvensen, elektriska egenskaper, och det totala resultatet av kretsen.

Monolitiska mikrovågsugn integrerade kretsar, även känd som MMIC, kräver en mer komplex design, där hela kretsen är utformad som ett enda chip och alla komponenter är tillverkade på halvledande substratet. MMIC används ofta i satellitsystem som kräver små, billiga kretsar som fortfarande erbjuder hög hastighet och prestanda. Dessa kretsar verkar på band någonstans från 300 megahertz (MHz) till 300 GHz, och har förmåga att flera frekvenser och makt manipulation funktioner.

Många användare tycker MMIC att erbjuda betydande fördelar jämfört hybridkretsar på grund av utformningen skillnader och prestanda. Den moderna begreppet mikrovågsugnen integrerade kretsen hänvisar generellt till MMIC - som anses ett förskott över den ursprungliga, större, tyngre MIC - trots MMIC begränsningar, vilket kan inkludera funktionell stelbenthet efter första tillverkning. För mer robusta, skalbara och flexibla krets design, många integrera flera multifunktion, specialiserade MMIC till större, mer komplexa mikrovågsugn integrerade kretsar.