Kopiera en hyperlänk till massor av kalkylblad

July 22

Steven har ett kalkylblad som har en hyperlänk i cell B1. Han vill kopiera denna hyperlänk till cell D50 på vardera av de 75 arbetsblad i en viss arbetsbok. Han undrar om det finns ett enkelt sätt att göra det.

Egentligen finns det ett mycket enkelt sätt att göra det, med hjälp av redigeringstekniker redan bekanta för de flesta Excel-användare. Allt du behöver göra är att följa dessa allmänna steg:

  1. Markera cell B1. (Du måste göra detta genom att klicka på en av cellerna bredvid B1 och sedan använda piltangenterna för att flytta in i cell B1. Om du bara klickar på cellen, riskerar du att aktivera hyperlänken, som du inte vill göra.)
  2. Tryck på Ctrl + C för att kopiera innehållet cell (hyperlänken) till Urklipp.
  3. Högerklicka på en av kalkylbladsflikarna längst ner på skärmen, välj sedan Markera alla blad.
  4. Markera cell D50.
  5. Tryck på Ctrl + V.

Det var allt. Du sluta med hyperlänken klistras in i cell D50 på varje kalkylblad. För att gå tillbaka till att arbeta på ett kalkylblad klickar du på en enda flik kalkylblad.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (3471) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Kopiera en hyperlänk till Massor av kalkylblad.