I poker, anses det Bad Manners att räkna dina marker under spelets?

March 17

När du spelar någon variant av poker, bör du alltid ha rätt att räkna dina marker. När allt är ingen annan vid bordet kommer att hålla reda på dem, och du verkligen inte vill bjuda mer än du kan täcka. Att veta när man ska räkna dina marker är dock en del av pokeretikett. Medan det finns ingen officiell regel som säger att du inte kan räkna dina marker under ett spel, det finns också en tableful spelare som inte tar vänligt till förseningar och avsiktlig blockering.

I pokerspel såsom den populära Texas Hold'Em, inte den relativa storleken på varje spelares marker har någon betydelse för vadslagning processen. De med kortare stackar kan behöva bjuda mer aggressivt än de med högre Chipställning, till exempel. När du räkna dina marker under en omgång Texas Hold'Em, kan det skapa en fördröjning i spelets flöde och distrahera dina medspelare. Genom att stapla dina marker på ett mer organiserat sätt, såsom i enhetliga staplar av lika värde, så ska du kunna räkna dina marker på ett ögonblick.

Ett antal pokerspelare kommer manipulera sina marker under ett spel av tristess eller stress, men det är inte samma sak som en manuell räkning av dina marker. Den dåliga etikett uppstår när du räkna dina marker på ett medvetet långsamt sätt, speciellt när det är din tur att placera en satsning eller höjning. En snabb visuell uppskattning av ditt innehav bör vara tillräckligt för att hjälpa dig med din vadslagning strategi.

Det finns en annan praxis som anses ännu mer kränkande än att stanna upp och räkna dina marker. Denna praxis kallas "minska" och är allmänt avskräckt. Under en reduktion kommer en spelare att skumma av en viss mängd av hans eller hennes marker och lämnar bordet kort. Dessa marker inte återvända till förhandlingsbordet med spelaren, vilket innebär att spelaren nu kvar med en kortare marker men inte en kortare leverans av fonder. Pokeretikett antyder generellt att spelare inte ta ut sina vinster eller ta bort marker tills spelet är officiellt över.

Kort sagt, kan det inte vara dålig stil att räkna dina marker under lulls i spelet, men allt som kan bromsa rytmen i spelet bör undvikas av rättvisa till andra spelare.