Vad behöver jag veta om Business E Etikett?

March 22

Eftersom så mycket affärer sker nu via e-post, är förståelsen affärs e etikett av stort värde. Några riktlinjer att tänka på är att känna sin målgrupp, hålla kommunikationen kort och rakt på sak, och hålla verksamheten email liknar vanlig företagspost. Inom dessa riktlinjer för affärs e etikett det finns flera undantag.

Om man svarar på en jobbfråga, eller en affärs inlägg, vara säker på att utröna om möjligt om man kan skicka bilagor. Ett företag email som svar på en annons för ett jobb ska vara i huvudsak ett personligt brev. De flesta annonser kommer att ange om du vill bifoga en meritförteckning eller klippa och klistra CV. Vissa företag kommer inte att öppna bifogade filer och raderar e-post med bilagor.

Vad bra, då en bilaga är acceptabelt, vara säker på att det inte är av stor längd. Skickar allt över 150k anses vara en stor kränkning av affärs e etikett i de flesta fall. Dock kan ett projekt som två personer arbetar på tillsammans ibland kräva grafik eller projektfiler som tar upp mer utrymme. Helt enkelt kontrollera om affärsförbindelser önskar dessa ska skickas via e-post. Han eller hon kanske föredrar en snigelpost skivkopia att skära ner på hur lång tid det tar ett mail att ladda.

Affärs e etikett antyder använder formalitet ta itu människor. I allmänhet inriktade människor som ett skulle om en var konversera med personen. Om man vänder oftast någon som Mr Brown, inte börjar ett brev med hjälp Mr Brown förnamn. Om man kallar oftast Mr Brown av hans förnamn, gör affärer e etikett för mindre formella adressen.

Där man är obekant med den gifta status av en kvinnlig, antyder affärs e etikett termen Ms Ett undantag är e-post till läkare. Använd i så fall den formella titeln Dr.

Var säker på att inkludera en viss ämnesraden om innehållet i sin e-post. Detta skulle kunna vara "Svara platsannons # 1351 på Craigs List" eller "Låt oss träffas den här veckan för att diskutera våra alternativ." Se till motivet speglar materialet man har för avsikt att presentera.

Affärs e behöver inte kreativ skiljetecken, uttryckssymboler eller andra utsmyckningar som kan uppstå i vardagligt e mellan vänner. Det bör också vara fri från chat förkortningar. Två nära affärs kan inkludera dem i sina e-postmeddelanden, men generellt formellt är bättre.

Att skära ner på utrymmet, inte citera allt material som skickas av någon annan. Klippa, klistra och citationstecken bara korta bitar av material är relevant. Om materialet inte är relevant, radera citerade material innan du svarar på ett meddelande. Vad bra, hålla sitt eget material kort och rakt på sak.

Affärs e etikett kräver ytterligare att kommunicera med hjälp av god grammatik, välbyggda meningar och korrekt stavade ord. Om man inte är stark i dessa områden, kan kommunikationen ser ganska dumt och göra en verka mindre intelligenta. Var säker på att stava och grammatikkontroll material, och sedan läsa den igen, högt, för att verifiera att det är vettigt. Om grammatik fortfarande ett problem, överväga en kurs i affärs skrift för att förbättra skriftlig kommunikation.

Slutligen, inte lägga affärs till ens skämt lista. Detta är ett klart brott mot affärs e etikett. Om man arbetar med någon som tycker skämt, be om deras privata e-post för att lägga till en lista. Vad bra, aldrig framåt kedja post till en affärsbekant. Om man får en virusvarning, kontrollera Internet hoax anläggningarna innan du skickar detta vidare till affärsbekanta. De flesta virusvarningar som skickas med e-post är bluffar och orsaka onödig alarm, eller ta upp plats i vad som borde vara en affärsorienterad brevlåda.

  • Affärs email bör vara mer formell än personlig e-post.
  • E-post har ersatt den traditionella affärsbrev i många fall.
  • När man överväger affärer "netikett," det är viktigt att komma ihåg att online interaktioner fungerar desamma som i den verkliga världen.
  • Användningen av uttryckssymboler i allmänhet ogillat i affärs mejl.
  • Affärs e behöver inte kreativ skiljetecken.