Vad är en levande enhet?

June 27

Termen levande enhet används ofta av bostadsorganisationer för att hänvisa till en enda familjens bostad. Uppehålls kan vara del av en villa komplex eller ett hus eller annan byggnad uppdelad i separata sviter. Medan huvud entréer samt bekvämligheter såsom tvätt eller en parkeringsplats kan delas av invånarna, sviterna är alltid fristående. Att betraktas som en självständig enhet, måste varje enskild bostad ha matlagning, sova och bad / badrum.

Levande enheter kan vara utformade för en person eller ett par utan barn, eller de kan ha flera sovrum för barnen. Storleken på en levande enhet varierar beroende på land, plats och typ av bostäder. Till exempel, levande enheter hyrs ut till människor med låga inkomster i en prisvärd takt kan vara mindre och mer blygsam i design än de till försäljning i ett exklusivt hus kooperativ, eller co-op. Även bostads kooperativ kan vara budgetinriktade eller hög slutet, de är oftast inte kan säljas vidare för mer än sin ursprungliga inköpspriset. Ägare delta i kör bostadskooperationen och betala en aktiekurs att äga och leva i sin enhet.

Gemenskaps bostäder samhällen är regel skiljer sig från kooperativ i att de inte brukar kräva obligatoriskt deltagande och matcha hyra boende till låga inkomster eller särskilda behov klientel. Sådana bostadsorganisationer kan erbjuda en låg inkomst personen en levande enhet vid en hyreskostnad som inte är större än 30% av hans eller hennes brutto månadsinkomst. Dessa typer av hyres anpassade till intäkter (RGI) levande enheter kan kallas subventionerade bostäder genom sin styrande organet.

Andra typer av enheter bostäder som kanske inte är inkomstgrundad inkluderar hemtjänst alternativ och lägenheter avsedda för personer med funktionshinder. I det senare fallet kan hyreskostnaden för den levande enheten vägas in med varje persons månatliga funktionshinder betalning. Vissa grupper hantera byggnader med sviter för personer med psykiska funktionshinder, medan andra samhällen bostäder kan specialisera sig på att utveckla bostäder för personer i rullstol. Dessa typer av bostäder kommer att vara helt rullstol med funktioner som Handräcke och ramper.

Hemtjänst enheter är ofta i en omvårdnad anläggning där äldre människor kan leva självständigt i en fristående svit, men också ha hjälp att få när de behöver det. Vissa av dessa byggnader har en medicinsk personal, medan andra har anställda tjänster eller äldre och sjukvårds medhjälpare för att hjälpa invånarna med städning, matlagning eller personlig omvårdnad. En hemtjänst enhet för seniorer kunde privatbetald eller subventionerade av staten, beroende på land.

  • Ett hyreshus med flera levande enheter.