Hur väljer jag det bästa Salt för Canning?

June 19

Flera typer av salt kan användas för konservering och bevara mat. Den bästa saltet för konservering beror till stor del på dina smakpreferenser, liksom visuella intryck du vill att konserverad produkten ska ha. Konservering salt, ibland kallas betning salt, är den vanligaste salt för konservering. Kosher salt är också ett populärt val för livsmedel konservering. Andra salter, såsom bordssalt eller havssalt, kan användas i hemkonservering, men dessa salter är i allmänhet inte föredragna eftersom de lämnar konserver ser mörk eller grumlig.

De flesta människor föredrar att använda konservering eller inläggning salt för konservering av livsmedel. Lägga konserveringssalt till dina konserver inte bara förbättrar hållbarheten på maten, men utgör en väl smaksatt och mer aptit produkt. Betning och konserv salt innehåller inte jod, klumpförebyggande medel eller andra fyllmedel. Detta salt är ren natriumklorid, och det i allmänhet ger mer smak till konserver än andra salter. Canning salt också inte mörknar föda eller göra vätskan att vända grumlig som vissa andra salter gör.

Bordssalt och havssalt kan användas i konserv och konserv, även om de flesta erfarna canners föredrar att inte använda dessa typer av salt för konservering. Havssalt är inte allmänt föreslås för konservering främst på grund av dess kostnad. Det kan också innehålla vissa mineraler som kan missfärga bevarade mat. Bordssalt innehåller fyllmedel och antiklumpmedel som gör den flytande grumlig, och jod i saltet missfärgas maten.

Kosher salt är en annan populär salt för konservering. Liksom konservering eller inläggning salt, inte kosher salt innehåller jod som kommer att orsaka grumlighet eller missfärgning. Vissa märken kan innehålla ett klumpförebyggande medel som kallas gula prussiate läsk. Denna agent inte orsaka missfärgning som vissa andra salter ändå. Den främsta skillnaden mellan kosher salt och konserveringssalt är att kosher korn är grövre, vilket gör det svårare att korrekt mäta saltet för konservering.

Saltersättningsmedel eller låg natriumsalter bör undvikas i hemmet konservering. Dessa typer av salt innehåller tillsatser och fyllmedel som inte bara kommer missfärga mat och vätska, men kommer sannolikt att påverka smaken av konserver liksom. De bästa typerna av salt för konservering kan allmänt hittas i konserveringsområdet av en livsmedelsbutik där andra konserverings leveranser är belägna. Betning eller konservering salt, liksom kosher salt, kommer i allmänhet att ligga i detta område. Bordssalt, havssalt, och saltersättningsmedel kommer vanligtvis placeras tillsammans med de andra kryddor, även om de kan användas för konservering av livsmedel.

  • Salt används ofta för att bevara konserver, såsom grönsaker.
  • Använda bordssalt för konservering kan missfärga mat och göra konserv flytande grumlig.
  • Canning salt ska vara fri från tillsatser som jod.
  • Havssalt innehåller mineraler som kan missfärga konserver.