Vad innebär det till understyrning?

October 29

Understyrning är ett fenomen upplevde när bilarna går runt hörnen och framdäcken förlorar dragkraft, vilket gör att bilen att gå brett runt kurvan. Det finns ett antal villkor som är inblandade i understyrning, och det kan korrigeras för att få bilen tillbaka på rätt kurs. Många bilar är utformade för att ha en tendens till understyrning, eftersom det tros vara lättare att kontrollera än överstyrning, där bakdäcken tappar grepp och bilen kan snurra utom kontroll.

Aerodynamiken hos ett fordon är en viktig faktor i hur ofta det understyr, som en design som sätter vikt framför kommer bidra till att upprätthålla dragkraft på framdäcken. Suspensionen kan också vara ett problem, vilket kan förhållandena på vägen; Om en väg är isig, lerig, snöig, eller på annat sätt slick, är det svårare att upprätthålla dragkraft när du flyttar runt kurvorna. Förare kan också delta i beteenden som gör understyrning mer eller mindre sannolikt, som att ta en sväng för fort eller bromsa hårt samtidigt gå runt en sväng.

Förare kan känna igen understyrning när det händer, eftersom fordonet börjar drivande breda, nästan som om det skjuts, och det kommer inte att svara på förarens tur av hjulet. Ryckte hjulet hårt under rekommenderas inte. I stället bör förarna ta foten från gasen och bromsen försiktigt för att bromsa bilen ner och föra den tillbaka under kontroll. Förare som upplever detta problem ofta kan behöva justera sina körvanor, ta kurvor långsammare och undvika kraftig inbromsning när du flyttar in i svängar, och bilen kan också utvärderas för att se om en fråga som dålig däck inflation eller dåligt fjädring orsakar understyrning .

Detta problem kan vara ett stort problem på banan, där förarna går i mycket hög hastighet i en begränsad miljö med många andra bilar. Om racers börjar till understyrning runt en sväng, kan de glida in i andra fordon och orsaka en olycka. Race bilar är exakt utformade för hastighet och frågor som understyrning betraktas i sin teknik, med designers som tar steg för att göra detta problem mindre sannolikt, till exempel fördela vikten över kroppen av bilen för att hjälpa den bibehålla dragkraft.

I förarsäkerhetskurser, kan förarna erbjudas en möjlighet att simulera farliga körförhållanden på en sluten kurs så att de kan lära sig att få ett fordon tillbaka under kontroll. Dessa kurser kan också bekanta förare med tidiga tecken på en säkerhetsfråga varning, så att de kan vidta åtgärder innan ett problem som understyrning utvecklas.

  • Förare som ofta upplever understyrning kan behöva hjälp med att anpassa sin körstil för att undvika sjukdomen.
  • Race bilförare måste vara noga med att inte understyrning.