Vilka är de olika typerna av Nonfiction?

May 20

Det finns massor av olika typer av facklitteratur som sträcker sig från en enda sida dokument till en film. Flera egenskaper kategori dessa verk som facklitteratur snarare än fiktion. Medan vissa kategorier facklitteratur är allmänt kända, såsom en lärobok, en encyklopedi och en ordbok, det finns andra som vissa inte kan realisera passform under facklitteratur kategori. Varje indelats i fyra huvudformer och används nästan överallt från att lära institutioner att medicinska kontor.

De fyra huvudsakliga former av facklitteratur är expository, beskrivande, övertygande och berättande. Ett exempel på expository facklitteratur är en forskningsrapport; det ger specifika detaljer för läsaren. Som namnet antyder, beskriver beskrivande facklitteratur något till läsaren på ett sätt som ger en bild med ord. Ett verk av berättande facklitteratur är vad många sannolikt bekant med - en memoar, till exempel - som det förklarar uppgifter om verkliga händelser. Övertygande facklitteratur har till uppgift att övertyga andra om en viss idé.

Vissa dokument betraktas som facklitteratur innehålla ett brev, en plan och en lista. Även om många tänker på facklitteratur som en form av litteratur, är det inte bara det skrivna ordet som faller under denna kategori. Ett fotografi anses också ett verk av facklitteratur. Med tanke på en dokumentärfilm rapporter de verkliga omständigheterna och fakta i en viss person, plats, händelse eller sak, det är också anses facklitteratur.

De olika typerna av facklitteratur är baserade på verkligheten, sanning och fakta. Till skillnad från fiktion, skildrar arbetet riktiga idéer och sanna upplevelser. Anledningen är uppenbar för bit, till exempel, ett tal som är skrivet i avsikt att förmedla talarens tankar och särskilda idéer.

Några av de mest kända typerna av facklitteratur inkluderar självbiografi och biografi. Objekt som ofta finns i utbildningslokaler, som ordböcker, boken rapporter, uppslagsverk och läroböcker, är andra populära sorter av facklitteratur. Det finns några som är upphovsmän till facklitteratur på daglig basis utan att inse det - tidskrifter och dagböcker faller under denna kategori.

Nonfiction hittas nästan överallt från läkarens kontor till resebyråer och bibliotek till forskningsinstitut. Det hjälper utbilda folk på världshändelser, artiklar, individer, platser och kulturer. De olika typerna av facklitteratur är användbara för alla i alla åldrar, särskilt när det avser att lära ny information. När någon gör ett beslut baserat på fakta, är det oftast på grund av någon form av facklitteratur material.

  • Facklitteratur är allt arbete som förmedlar information som förutsätts av författaren eller upphovsman att presentera fakta.
  • En tidskrift eller dagbok är ett exempel på facklitteratur skrift.
  • Handböcker, liksom ordlistan, är facklitteratur.