Hur göra glutenfri Asian Chop Suey

November 4

Chop suey är en maträtt som traditionellt består främst av grönsaker, men kan också innefatta kött, fågel eller fisk och skaldjur. I detta glutenfri version det serveras med klibbigt ris, som egentligen är en typ av ris, inte nödvändigtvis den metod för matlagning. Klibbigt ris är kortkornigt ris som är klibbig och klibbig när kokta. (Oroa dig inte, klibbig ris är tillåten på en glutenfri diet.)

Tillagningstid: 30 minuter, plus 2 timmar (eller över natten) för att marinera kött

Tillagningstid: 30 minuter

Avkastning: 6 portioner

4 msk plus 1 tsk sesamolja, uppdelade

1 tsk socker

2/1 tsk ingefära

1/4 tsk plus 1/4 tsk salt

4/1 tesked peppar

3 msk soja

2 msk sherry

£ 1 flanken biff, skivas tunt över spannmål

11/2 koppar kortfibrig (klibbigt) ris

1/3 cup pinjenötter

21/2 koppar vatten

4 grön lök, skivad på diagonalen

1/4 pund skivade champinjoner

2 stjälkar selleri, skivad

2 koppar färska broccolibuketter, skivad

1 stor morot, skivas tunt på diagonalen

8-ounce kan minimajs, avrunna

3/4 cup bambuskott, sköljda

18 snö ärter skida

2 msk majsstärkelse

1 kopp kycklingbuljong

 1. Placera 2 matskedar av sesamolja, socker, ingefära, 1/4 tsk salt, peppar, soja och sherry i en gallon-size själv påsen; förslut påsen och skaka den för att kombinera innehållet jämnt.
 2. Lägg köttet, återförslut påsen och marinera köttet i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
 3. Före måltid, blöt riset i 5 minuter i tillräckligt varmt vatten för att täcka det; dränera ris och skölj den med kallt vatten.
 4. I en medelstor kastrull, stek pinjenötterna i 1 tesked sesamolja på medelhög värme under omrörning tills nötterna är lätt brynt. Till 2 1/2 dl vatten; vrid värmen till hög och koka upp.
 5. Rör i den avrunna riset, och sedan täcka pannan, sänk värmen och låt sjuda ris och nötter i 20 minuter, eller tills vätskan har absorberats. Ta kastrullen från värmen och låt den stå i 10 minuter.
 6. I en wok eller en stor stekpanna, värme 1 msk sesamolja. Ta ut köttet ur marinaden och stek den på hög värme tills den är brynt på utsidan. (Koka i ungefär en minut för medelstora sällsynta. Koka inte köttet eller det kommer att bli hårda.) Ta köttet till en platta.
 7. Hetta upp resten av 1 msk olja i samma stekpanna eller wok. Lägg lök, champinjoner, selleri, broccoli och morötter. Stek på hög värme i 1 minut.
 8. Lägg majs, bambuskott, snö ärter, och resterande 1/4 tsk salt. Fortsätt att woka för 1 minut mer. Lägg den reserverade marinaden och koka i 2 minuter.
 9. Rör i köttet och värm 30 sekunder eller tills köttet värms.
 10. Placera majsstärkelse i en liten skål. Sakta vispa i hönsbuljong tills blandningen är slät.
 11. Häll majsstärkelse blandningen över kött och grönsaker och rör hela tiden på medelvärme tills såsen tjocknar och ingredienserna är jämnt bestruket (ca 12 sekunder).

Per portion: Kalorier: 508; Totalt fett: 18g; Mättat fett: 3g; Kolesterol: 262 mg; Natrium: 802mg; Kolhydrater: 9g; Fiber: 4g; Socker: 33g; Protein: 34g.