Vad är Lever Kosttillskott?

May 18

Levern utför funktioner som är avgörande för livet. Det filtrerar bort gifter från de livsmedel som människor får i och ger lagringsutrymme för vitaminer och proteiner. Levern producerar galla som behövs för matsmältningen och hjälper till att reglera hormoner och blodsockernivåer. Det kräver en hel del energi för att utföra sina olika jobb, och lever tillägg finns att tillgå för att säkerställa att levern får tillräcklig näring. Lever tillskott kan också rena levern, vilket kan sättas igen precis som alla andra filter.

En av de mest populära ingredienser i lever kosttillskott är silymarin, ett utdrag ur mjölk tistel anläggning. Denna ört har använts i århundraden som en naturlig medicin för att hjälpa till att läka eller förhindra leverskada. Samma toxiner att levern är tänkt att avlägsna kan bygga upp och orsaka skada på levern. Silymarin, eller Mariatistel, avbryter absorptionen av gifter i levern, så att de kan utsöndras. Denna tistel extrakt är en potent antioxidant som minskar antalet fria radikaler och hjälpmedel i avgiftning av levern.

Maskros är en ört som har använts medicinskt för år och används i lever tillskott. Den innehåller många av de näringsämnen som krävs för riktig leverfunktion. Maskros hjälper också rena levern och främjar produktionen av galla.

Kardborre finns i många lever kosttillskott. Denna ört är en bra källa till vitamin E, en annan kraftfull antioxidant. Kardborre innehåller också B-vitaminer att levern behöver för avgiftning.

Glutation är en annan antioxidant som hjälper avgifta levern och andra delar av kroppen. Detta enzym är sammansatt av aminosyror som skyddar cellerna från skador av fria radikaler och miljögifter. Glutation, en väsentlig del av avgiftningsprocessen, finns i många lever kosttillskott. Levern kan också skadas av en vitaminbrist, och vissa kosttillskott innehåller B-vitaminer och vitamin A, C och E. B-vitaminer är viktiga komponenter i avgiftningsprocessen medan andra vitaminer är antioxidanter som minskar skadliga fria radikaler.

Lever tillskott kan hittas på de flesta hälsokostbutiker och många apotek. De finns i olika styrkor och kombinationer. Örter och andra ämnen kan vara lika kraftfulla som droger. Vissa tror att naturläkemedel kosttillskott kan skada levern och varna folk för att undvika dem, medan andra har rapporterat goda resultat. Det rekommenderas att alla som har leversjukdom bör rådgöra med en läkare innan du tar något lever kosttillskott.

  • Lever tillskott kan hittas på de flesta hälsokostbutiker och många apotek.
  • Levern behöver B-vitaminer för att fungera korrekt.
  • Levern filtrerar gifter och avfall från blodet.
  • Lever tillskott ger näringsstöd till en persons lever.
  • Mjölk tistel avlägsnar gifter och hjälper till att reparera skadad vävnad i levern.