Vad är längdhopp?

March 26

Den långa hoppet är en friidrotts händelse i vilken en idrottsman försöker så långt som möjligt hoppa. Konkurrensen i längdhopp är öppen för både män och kvinnor, även om de oftast tävlar i separata händelser. Det är också en gammal olympisk gren, bland de ursprungliga händelser på de olympiska tävlingarna hölls i antikens Grekland. Den grundläggande format längdhopp har förändrats mycket sedan dess, även om en djupare förståelse av fysik och mänskliga anatomin har lett till förbättringar i teknik och utbildning.

Både kör och stående starter används för längdhopp, även om majoriteten av händelserna använder en löpande start. Idrottaren bygger upp en kort rusch med en körning på ett spår innan du startar sig själv från start kortet ligger direkt framför en stor lapp av sand. Den plats där idrottaren först nuddar marken kallas märket, tack vare varumärket kvar i sanden av idrottare fötter, och det används för att mäta avståndet att idrottaren hoppade.

Utbildning för längdhopp kräver att bygga upp uthållighet och hastighet så att idrottaren kan prestera bra i flera försök på längdhopp och springa så fort som möjligt mot hoppning området och därmed bygga upp fart. Att arbeta på förhållningssätt till start styrelse och form i luften är också en viktig aspekt av utbildning. Att lära sig att närma ordentligt är en av de mest utmanande delarna av utbildning för längdhopp.

I konkurrens, är en idrottsman ges flera försök på längdhopp, med den längsta juridiska hoppa tjänar som idrottaren slutresultatet. Antalet försök kan variera beroende på plats, men tre är typiskt. En lång bygel kommer att diskvalificeras om någon del av hans eller hennes fötter går förbi startkortet innan hoppning, eftersom avståndet hoppet mäts från övertrampslinjen direkt framför starten kortet. Att få del av kroppen över styrelsen innan den inleder längdhopp skulle ge en orättvis fördel på idrottaren.

Längdhopp brukade kallas den breda hoppet, förmodligen för att ytterligare särskilja den från höjdhopp. Men många idrottare tävlar i båda händelserna, eftersom de kräver liknande atletiska förmågor och fysisk kontroll. Många kombinations evenemang såsom tiokamp inkluderar även båda hopp. Som av 2007, rekordet för längdhopp var nästan 30 fot (8,95 meter), av Mike Powell i USA.