Vad är inblandad i silver plätering?

March 27

Försilvring är en process som kan ge en mycket tunn beläggning av silver till en annan metall för antingen dekorativa eller nyttoändamål. Den tidigaste formen av silver plätering inblandade använder värme för att smälta silver och koppar, även om de flesta moderna exempel använda en elektropläteringsprocess. Moderna galvanisering processer inbegriper typiskt joner av silver som hålls i en lösning som avsätts på ett ledande material, såsom koppar, genom att flöda elektricitet. Detta kan användas för att skapa dekorativa bitar som är billigare än rent silver, eller för att förbättra ledningsförmågan i elektroniska komponenter.

Några av de första försilvring utvecklades på 1740-talet. Processen upptäcktes under reparationsarbetet, då silver misstag smälte på en kopparobjekt. Senare experiment visade att silver skulle kunna tillämpas på koppar i denna metod och används sedan för att skapa en mängd olika objekt såsom bestick, knappar och ljusstakar. Det var möjligt att tillämpa silver i ett mycket tunt lager, vilket gör att produkter som ska säljas för mycket mindre än solida silverversioner. Denna metod har i stor utsträckning ersatts av elektroplätering, även om det fortfarande kan vara användbara vid vissa omständigheter.

Galvanisering upptäcktes i den första delen av 19-talet, och har använts för att belägga många olika metaller på ledande material. Denna process kan användas för dekorativa ändamål precis som äldre plätering metoder, även om det oftast ger en ljusare produkt med mer lyster. Äldre metoder som används allmänt sterling silver, medan galvanisering kan belägga ett material med rent silver atomer. Beläggningen avsattes genom elektroplätering tenderar också att vara väsentligt tunnare att äldre metoder produceras.

En annan viktig modern användning för silver plätering är i elektronik. Silver plätering kan användas i applikationer såsom elektriska kontakter eller kondensatorplattorna. Guld tenderar att vara en mer effektiv ledare än silver och oxiderar inte, även om silver är föredras ofta eftersom det är billigare. Oxidation tenderar att ha små eller inga negativa effekter på kondensatorplattorna, så det jämförelsevis billigare försilvring får erbjuda ännu större fördelar i dessa program.

Ett tredje sätt silver kan pläteras på en yta är genom användning av Tollen reagens. Detta test innebär normalt att blanda silvernitrat och ammoniak i ett provrör som är upphängd i varmt vatten. Den förening som testas införes därefter, och om ett positivt resultat erhålls, kommer silvret separera från lösningen. Detta kan resultera i testapparaten blir pläterades i ett skikt av silver.

  • Silverpläterade koppar.