Vad är Sammansättning Dolls?

March 31

Sammansättning dockor började ersätta porslin och bisque dockor på den amerikanska marknaden under början av 20-talet. Denna övergång skedde på grund av två olika faktorer. Först på grund av första världskriget, slutade amerikanerna köper importerade tyska dockor, vilket möjlig dockor från andra ställen för att göra sin entré. För det andra, den här typen av dockan blev föredra eftersom de var mycket billigare och mycket mindre benägna att bryta än bisque dockor.

På grund av dessa faktorer sammansättning dockor, blev mycket populär i Amerika börjar på 1920-talet. I slutet av 1940-talet, utveckling av hårdplast som en docka tillverkningsmaterial började fasa ut materialet. Hårdplast knuffade småningom sammansättning ut från marknaden på 1950-talet, helt enkelt eftersom hårdplast var ännu mer hållbara.

Sammansättning dockor var gjorda av en blandning av trämassa och lim, som bildades med användning av formar och får härda. Dockorna målades sedan med ett tjockt lager av hudfärgad färg. Ovanpå köttet färgen målades funktioner, såsom ögonbryn, ögonfransar och läppar, och rodna på kinderna, ryggen på händer, armbågar och knän. Ett lager av tätningsmedel eller lack målades över detta för att skydda de funktioner och försegla kompositionen.

Mycket mer hållbara än sina föregångare, kunde sammansättning dockor tål mycket mer playwear. De ibland hade gjuten hår, vilket innebar att huvudet mögel enkelt formades och målades för att likna hår; andra hade limmad på peruker gjorda av mohair. Dockorna var klädda i snygga outfits som ofta visade en imponerande detaljgrad. Mest skapades i bilden av spädbarn eller små barn. Vissa sagobok tecken, till exempel Scarlett O'Hara och karaktärerna i Louisa May Alcott s Little Women, såldes också, och Shirley Temple dockor var särskilt populärt.

Även sammansättning dockor är inte lika ömtålig som bisque dockor, de fortfarande visar ålder och slitage. De tenderar att spricka eller gå sönder med överdriven användning. Också, med tiden och under skiftande förhållanden, såsom fukt och temperatur, kan det yttre lagret av färg utvecklar fina ytsprickor, kallas krackelering. Krackelering kan förekomma endast i vissa områden, eller det kan spridas till varje del av dockans kropp. I extrema fall kan färgen flagna, blottar sammansättningen under.

På grund av den sårbarhet material, sammansättning dockor kräver särskild omsorg för att bevara sin skönhet. Dessa dockor bör aldrig förvaras på en plats som lider extrema temperaturer eller bär en risk för översvämning. Försiktighet bör också vidtas för att packa dem med silkespapper. De får aldrig inneslutna i plast, eftersom oförmåga plasten att andas kommer att resultera i behålls fukt och eventuellt mögelskador eller röta.