Strö sökord på dina webbsidor för bättre SEO Resultat

November 15

Sökmotorer titta på hur du distribuerar sökord i sidorna på din webbplats. Det finns en debatt om huruvida placera sökord högre på sidan ger ett lyft för din ranking. I allmänhet är det bättre att strö sökorden jämnt genom sidan på ett normalt skrift mode. Natural-klingande text är lättare att läsa, och poängen bättre med sökmotorer.

Strö sökord på dina webbsidor för bättre SEO Resultat

En linjär fördelning diagram för ett sökord över en webbsida

Du kan visualisera sökord fördelning om du föreställa dig allt innehåll på en webbsida ordnade horisontellt i en låda, så att början av sidan är längst till vänster och de sista orden på sidan är på den högra kanten. Figuren ovan visar fördelningen av ett sökord på en viss sida. Diagrammet visar att sökordsfras jordnötssmör inträffar en gång nära början av sidan, ett par gånger nära mitten av sidan, och inte alls nära slutet. Även om en jämnare fördelning skulle vara bättre, kunde sökmotorer berätta från denna fördelning att ordet jordnötssmör är en viktig nyckelordet för den här webbsidan.

För att få rätt sökord fördelning, kan du inte skräpar ned din sida med sökord eller bara dumpa dem på sidan. När du skriver din text, bildar meningar som använder dessa sökord. Sökmotor användare blir mer sofistikerade i dessa dagar och ange sökfrågor som innehåller 3:57 ord i stället för bara två eller tre. Om du är en bra författare, du kommer att ha att tämja en del av dessa vanor du lärt medan du skriver tidningarna. Goda författare uppmuntras att använda synonymer och omformulera saker att hålla från att vara alltför repetitiva. Detta gör ett dokument lättare att läsa, säkert, men det kommer inte att hjälpa med din webbplats ranking. Eftersom din sökmotor ranking kommer att mätas med hjälp av en matematisk ekvation, är det bättre att tänka på din webbplats när det gäller att förse ekvationen med siffror.

Till exempel, om du vill att rankas högt för en fråga som klassiska bilar, du kommer att behöva fortsätta använda orden klassiska bilar i din sida istället för att använda dessa och dem och så vidare. Använd diskretion när du gör detta; annars kan din sida blir obehagligt att läsa. Till exempel, om du använde ett visst ord, skulle du vilja distribuera det jämnt genom texten. Men för mycket upprepning låter onaturligt. Istället kan du nämna nyckelord då och då, när det är lämpligt. Å andra sidan, skulle du inte bara säga sökord gång och sedan tillbringa resten av din tid på att försöka hitta blommiga sätt att hänvisa till sökord. Din konkurrens är ett bra sätt att få en uppfattning om vad som ser naturligt för sökmotorer.

Kom ihåg att sökmotorer räkna varje instans av ett ord på en webbsida (förutom om det visar på ett grafiskt - datorer kan inte "läsa" bilder). Detta inkluderar alla ord i artikeltexten plus att i rubriker, navigeringselement, länkar och HTML-taggar. Här är ett exempel, och minns det här är bara en rekommenderad riktlinje för hur du kan fördela en viktigaste sökord under en sida som hade 750 ord indelade i fem punkter:

  • En gång i avdelning taggen
  • En eller två gånger i beskrivningen metataggen (i HTML-koden)
  • En eller två gånger i sökord metatagg (i HTML-koden)
  • Väl i den första meningen i on-page (användar synlig) text
  • Två gånger under de första 200 ord (inklusive den första meningen)
  • När var och en i punkterna två, tre och fyra
  • En eller två gånger i sista stycket

På baksidan finns det en sådan sak som att använda för många sökord - det är hur du ge sig in i sfären av spam via sökord fyllning. Det finns inget garanterat magiskt nummer för sökord frekvens eller densitet, men det är en bra tumregel att hålla ditt sökord nedan fem procent av det totala antalet ord på sidan. Ett bättre sätt att göra det är att få det att låta naturligt jämfört med dina konkurrenter.

Strö sökord på dina webbsidor för bättre SEO Resultat

jordnötssmör. Inte bara är detta dåliga skrivande, bu "/>

Denna webbsida onödan upprepar nyckelordet jordnötssmör. Inte bara är detta dåliga skrivande, men det kan också betraktas sökord fyllning.

Använd ett sökord för ofta, och du kan snubbla ett larm på ett sökord fyllning filter. Nyckelord upprepade alltför ofta arbetar också mot användar retention och kunde få ner omräkningskursen. För en kommersiell webbplats, du vill behålla kunder runt så de ska göra inköp, och du riskerar att köra bort dem med för mycket upprepning. För ett informativt eller referens webbplats, är målet att ha så många besökare som möjligt stick runt och läsa den information som finns. Dåligt skriven text inte gör någon vill stanna på din webbplats. Ovanstående bild visar ett påhittat exempel på en webbsida med sökord fyllning.