Vad är en Holter bildskärm?

November 18

En Holter bildskärm är en EKG-enhet som är avsedd att bäras av en ambulatorisk patient. Slitna under tidsperioder som kan variera mellan en och tre dagar, skapar Holter monitor en sammanhängande redovisning av en patientens hjärtrytm som kan användas som ett diagnostiskt verktyg. Dessa enheter används vid diagnos av patienter som har oregelbundna arytmier eller som rapporterar transienta hjärtproblem, eftersom dessa problem är oftast svårt att upptäcka med en in-sjukhuset EKG session.

Uppkallad efter Dr Normal Holter, enheten består av en låda som bärs på bältet och fäst elektroder på bröstet. Den Holter bildskärm är utformad för att användas kontinuerligt, med vissa modeller är bärbar i duschen, och det är relativt bekvämt att bära, även om vissa människor tycker elektroderna och kablarna restriktiva. Holter monitorer är helt smärtfritt. Iklädd Holter bildskärm, kan en patient bli ombedd att hålla ett aktivitetsloggen vilket kan jämföras med enhetens läsning.

När patienten är klar bär Holter bildskärm, kan informationen analyseras av en läkare eller kardiolog för mer information om patientens tillstånd. Behandlingsrekommendationer kan göras, eller en läkare kan ta en avvaktande hållning för att se om hjärtarytmier blir svårare eller oftare. Skivan går också in i patientens diagrammet så att den kan refereras i framtiden.

Vanligtvis en patient ges en kort orientering session med Holter monitor, där en läkare eller sjuksköterska visar patienten hur monitorn används. Patienten ges reserv elektroder för att använda i händelse av att bildskärmen behöver avlägsnas, och påminns om att om en allvarlig hjärthändelse inträffar ska patienten gå till ett sjukhus för behandling. Patienterna uppmuntras också att utöva som de normalt skulle och att hålla sina tidtabeller normalt så att monitorn ger en korrekt bild av patientens hälsa.

Som ett alternativ till en Holter bildskärm, kan en patient ges en händelse monitor. Evenemangs monitorer bärs kontinuerligt som Holter monitorer, men de bara starta inspelningen när de specifikt aktiveras. Dessa skärmar kan bäras under mycket längre tid, och används för patienter som klagar på specifika hjärthändelser som är lätta att känna igen, ge patienten tid att aktivt monitorn för att spela in hjärtrytmen.

  • Diagnos av en oregelbunden arytmi kan kräva patienter att bära en bärbar EKG-skärm för en tid.