Vad betyder "Inredning" Mean?

August 21

Inredning är en etapp i byggandet av en båt där tekniker installerar all armatur, som möbler, maskiner, kraftverket, och vissa delar av överbyggnaden. Detta sker efter skrovet har inletts och bogseras till en dockningsstation anläggning för arbete, men innan provtur, då fullt utrustade båten behöver sättas på prov för att bestämma dess tekniska specifikationer och prestandaparametrar. Skeppsbyggaren kan hantera inredning eller kan krympa den till ett annat företag, och processen kan utökas med stora farkoster.

I inredning, är installationen av system och utrustning, inklusive kraftverket, värme- och kylsystem, tvättutrustning, och så vidare en viktig aspekt. Medlemmar av inredning laget lod också och tråd fartyget att tillhandahålla tjänster till stugor och andra områden. För saker som kryssningsfartyg, kan detta kräva en hel del arbete för att leverera varje gäststuga med nödvändiga bekvämligheter. Den inredning innebär också installera måleri, golv, dekorativa lister, skenor och andra funktioner på insidan och utsidan av skeppet.

Delar av överbyggnaden och andra komponenter är byggda under inredning och personal installera även dävertar och livbåtar. Kommunikation och navigationsutrustning måste installeras på denna fas. Besättningen passar även belysning och VVS inventarier från strömbrytare till kranar. Möbler, sängkläder, gardiner och liknande varor levereras i inredningsfasen, oftast under ledning av inredningsarkitekter som beslutar om utseendet och känslan av olika delar av fartyget.

Vissa uppgifter som avslutats under denna fas är inte kritisk, och kan förekomma under havsförsök eller ens efteråt som besättningen förbereder skeppet redo för en jungfruresa. I vissa fall kan delar av fartyget fortfarande under uppbyggnad på den första officiella resa, eftersom ägaren kan vara bråttom att börja generera vinster från fartyget. Bygg besättningar kan arbeta med dessa uppgifter diskret medan fartyget är på gång.

Ship outfitters nära hamnar leverera många av de saker som behövs för en inredning, och arbeta med skeppsbyggare och designers för att se till att inrednings besättningen har vad den behöver när den behöver det. Detta kan inkludera anpassade order av poster unika till fartyget samt generiska leveranser som ledningar och sanitär utrustning att laget behöver. Förseningar i denna process kan vara kostsamt, och rederierna kan förvänta regelbundna rapporter om de framsteg så att de kan uppskatta när fartyget kommer att vara klar för användning.