Hur väljer jag det bästa multimeter med oscilloskop?

February 14

Det finns ett antal olika faktorer som du kan titta på när man försöker hitta den bästa multimeter med oscilloskop. Egenskaper som bandbredd, minnesdjup, och samplingsfrekvens är alla viktiga att tänka på, eftersom de kan påverka nyttan av din nya räckvidden. Det är viktigt att välja en multimeter med oscilloskop som har en bandbredd något bredare än det frekvensområde som du förväntar dig att stöta så se till att du kommer att kunna ta ordentliga mätningar. Du kan också presenteras med ett urval av antingen analoga eller digitala modeller, och du måste välja en digital enhet om du vill ha möjlighet att ansluta den till din dator (PC) för datahämtning. Det är också viktigt att tänka på det specifika sätt som du tänker använda oscilloskopet, som en enhet avsedd för fordons användning tenderar att ha olika funktioner från en avsedd för laboratorie- eller andra applikationer.

En multimeter med oscilloskop är en enhet som kan användas för att vidta olika mätningar av kretsar, såsom spänning, strömstyrka och motstånd. Utöver grundläggande multimeterfunktioner, vissa av dessa anordningar har också förmåga att visa värdet för en läsning över tiden. De svängningar i en signalspänning, eller annan läsning, kan visas på en graf och användas för diagnostiska och felsökning.

För att välja den bästa multimeter med oscilloskop, en av de första faktorer att tänka på är om att välja en analog eller digital enhet. Det bästa valet beror på hur du tänker använda omfattning, din budget, och andra faktorer. Om du vill kunna ansluta din multimeter till en dator, sedan en digital modell kommer att bli nödvändigt. Några av dessa multimetrar har universal serial bus (USB) eller ett lokalt nätverk (LAN) anslutningar som gör att datahämtning så att du kan analysera eller ordna informationen på en dator.

Bandbredd, minnesdjup, och samplingsfrekvens är tre av de övriga egenskaper som du kanske vill tänka på när man försöker välja rätt multimeter med oscilloskop. Bandbredden för en räckvidd är viktigt, eftersom det hänvisar till den maximala signalfrekvensen att enheten kan hantera. Om frekvensen av en signalingång närmar sig denna bandbredd gräns, är den typiskt dämpas till den punkt där behandlingen inte längre är korrekt. Detta gör det viktigt att välja en enhet med en något högre gräns bandbredd än du räknar med att stöta på.

Om du väljer en analog multimeter med oscilloskop, behöver du inte oroa dig för antingen samplingsfrekvens eller minnesdjup. Digitala enheter är till stor del definieras av dessa två egenskaper, dock, så om du vill ha en digital räckvidd måste du hitta en som har en tillräckligt snabb samplingsfrekvens och tillräckligt buffertminne för att möta dina behov. Den samplingshastighet är väsentligen det antal gånger per sekund att signalen kontrolleras, så ett högre antal resulterar typiskt i en mer exakt avläsning. Minnesdjup avser mängden av buffertminne att räckvidden är utrustad med, vilket kan påverka noggrannheten i resultaten i små tidsramar.

  • För människor som behöver hämta in informationen i en datafil, är en digital multimeter med oscilloskop det bästa valet.