Vad är en Pulp fack?

February 20

En massa fack är ett effektivt förpackningselementet framställs av pappersmassa. Formade pappersmassaprodukter tillverkas genom att minska avfallspapper till en massa i en process som omfattar tillsats av olika fastighetsförbättrande medel. En porös gjutform nedsänkes därefter i massan där vatten dras genom den med en kraftfull vakuum. Detta orsakade pappersfibrerna i massan för att häfta vid utsidan av formen, effektivt ta på dess form. Den formade pappersdelen avlägsnas därefter från formen, torkas och förpackas för distribution.

Den allestädes närvarande massa facket är en av de vanligaste förpackningsmaterial i allmänt bruk och påträffas i så skilda tillämpningar som stötdämpande inlägg i high-end elektronik förpackningar till drycker brickor i snabbmats. Produkterna kan tillverkas för att absorbera eller innehålla fluider, och kan göras i en mängd olika former, färger och texturer. Massa facket är också ett utmärkt grön produkt exempel, eftersom de flesta är gjorda med returpapper återvunnet i en process som är inriktad på att optimera vattenanvändningen under produktionen. Den process som används för att tillverka gjutna pappersmassa poster är också ganska enkelt, vilket leder till enastående kostar i jämförelse med andra förpackningslösningar.

Massa facket produktionsprocessen börjar med insamling av returpapper, inklusive wellpapp och tidningspapper. Papperet vrids till en massa genom att tillsätta vatten och utsätta den för en reduktionsprocess, under vilken stabiliserande och bindemedel såsom lösligt vax och aluminiumsulfat tillsätts. När massan är klar, är en form av den önskade produkten nedsänktes i den. Formarna är porösa och är ansluten till en kraftfull vakuumkälla och en avloppsvatten retikulering systemet.

När nedsänkt vakuumet aktiveras, som drar vatten genom formen över hela dess yta. Denna verkan förorsakar pappersfibrerna suspenderade i massan för att hålla fast till utsidan av formen som vattnet passerar igenom. Vattnet som passerar genom formen uppsamlas därefter och cirkuleras tillbaka till massaprocessen reduktion för återanvändning. När skiktet av vidhäftande fibern når den önskade tjockleken, är formen avlägsnas från massan. Massa facket, vilket exakt speglar formytan, kan nu tas bort med hjälp av en överförings mögel och tas i ett elektriskt element eller termisk vätska torkningsanordning där de torkas långsamt i beredskap för distribution.

  • Massa brickor är tillverkade av återvunnet papper såsom tidningspapper.