Vad är en krypgrund?

February 16

En krypgrund är ett område konstrueras mellan marken och botten av ett hus, skapa en permanent stiftelse och användas i stället för en källare. Det har inte djupet av en vanlig källare, vilket gör det svårt för en person att kunna stå upp när inuti det lilla utrymmet.

Detta utrymme är konstruerad med block väggar för hemmet att sitta på. Det kan också ha betonggolv, även om vissa har grus i stället. Området kan nås antingen från utsidan eller insidan av hemmet, som liknar en källare, beroende på vad husägaren väljer när man bygger hemmet. Dubbla omfattande tillverkas hem, modulära hem och stick byggt bostäder kan alla ha krypa utrymmen som en permanent stiftelse.

Det finns fördelar och nackdelar som bör tas i beaktande innan man beslutar om en krypgrund istället för en vanlig källare när man bygger ett hem. En av fördelarna är att ha huset från marken, i motsats till en betongplatta fundament. Detta är nödvändigt när huset byggs i en fuktig område eller ett område som kan vara benägna att angrepp av termiter. En källare håller huset från marken också, men en krypgrund är mycket mer billigt. Det gör det också enklare att serva VVS och kanal arbete eftersom det är mer tillgänglig än ett hus med en färdig källare.

Fukt är en stor nackdel när man bygger en krypgrund, och lämpliga försiktighetsåtgärder måste vidtas för att undvika skador som fukt kan orsaka. Allt vatten som samlas i utrymmet kommer att resa uppåt, in i brädorna, gips och isolering. Detta kan orsaka allvarliga hälso- och säkerhetsfrågor för dem som bor i hemmet. Korrekt installerad isolering kan hålla fukt på ett minimum, hjälper till att förhindra mögel och hälsoproblem. En ångspärr placeras korrekt kommer att skapa en tunn betongbarriär över grus golvet, hålla fukt och eventuella gnagare ut.

En krypgrund som består av dess golv och väggar helt klar i betong är bäst totalt sett. Med denna inställning kan gnagare inte gräva tunnlar under jord och in i hemmet. Betong kan också blockera ut mögel, olika lukter, dålig luftkvalitet och hålla höga energiräkningar på ett minimum.

  • Kryp mögel kan orsaka andnings frågor för folk som bor i huset.
  • Giftigt mögel kan växa på några organiska material, inklusive läder, tyger och trä.
  • Som krypgrunder har sällan ordentlig ventilation, kan de vara en grogrund för mögel.
  • Grus är ett av de bästa materialen för en kryp golv.