Vilka är de bästa tipsen för sjöfartens?

February 11

I årtusenden navigerat människan över haven och oceanerna använder bara stjärnorna och solen, eller genom att stanna inom synhåll från land hela tiden. Med teknik som kompass, radio, och i slutändan, globala positioneringssystem (GPS), har sjöfarten genom åren blivit allt mer exakt och tillförlitlig, med ökande nivåer av redundans i händelse av utrustningsfel. Få skulle säga emot att den gränslösa, tillförlitlighet och enkelhet GPS gör det den enskilt bästa sättet att navigera i öppet vatten.

De gamla polynesier lyckats resa tusentals miles från sina hem öar i södra Stilla havet till Australien, genom att förlita sig på läget för de ensamma stjärnor. Navigera efter stjärnorna, så kallade död räkning, förblir uppenbarligen ett bärkraftigt alternativ för seglare som vet hur man gör det. Naturligtvis med en klar natthimmel är en nödvändighet för denna teknik, kan det vara en farlig och oförutsägbar alternativet. Alltmer, det är en sista desperat utväg för alla utom de mest engagerade av traditionella, puristiska seglare.

Runt tiden för renässansen, uppfinningen av kompassen och sextanten gjorde reser bortom synhåll för mark oändligt mer förutsägbar. Genom att mäta en fartygets position i förhållande till det av den sol, plats och naturligtvis skulle kunna plottas på en karta som överdras med latitud- och longitudlinjerna. Detta var kanske den största språng framåt i sjöfarten tills datorn ålder och möjliggjort den period som kallas Age of Sail, för de stora segelfartygen som genomkorsas världen på militären, undersökande, och kommersiella uppdrag. Liksom död räkning, förblir manuell plottning en livskraftig, men komplex, verktyg för lämplig utbildning.

Sjöfarts navigering förblev kraftigt ändrad under hela 19-talet, även om förbättringar i befintliga tekniker, kartor och diagram, och framsteg i ånga framdrivning lett till förbättringar i tillförlitlighet och hastighet oceaniska resor och navigering. Eftersom de första GPS-satelliter sattes i omlopp under andra halvan av 20-talet har dock satellitnavigering blivit standard för sjöfarten. Små GPS-mottagare är billig och pålitlig, och kan hitta en position till inom några fot eller meter. GPS-navigering har mandat på de flesta kommersiella fartyg, såsom kryssningsfartyg, men är lika viktiga delar av utrustning för hobby eller amatör seglare.

Det finns en annan typ av modern navigationsteknik som inte kräver satelliter, så kallade positionslinjer (LOP) navigering. Detta är i huvudsak en mycket utvecklad sammanslagning av klassiska tekniker, och använder landmärken, kända kompasslager och andra referenspunkter för att bestämma plats och kurs. Ubåtar använder ofta ekolodsavläsningar på detta sätt att navigera under vattnet. Det är en bra reserv när GPS är av någon anledning inte tillgänglig, men lider många av samma nackdelar som död räkning - nämligen en komplett beroende av idealiska förhållanden och skicklighet i navigatorn.

  • Ubåtar använder ofta sonar navigering.
  • En kompass kan hjälpa en sjöman lokalisera Magnetic North, medan kikare kan användas för att inspektera avlägsna bojar, fyrar, eller risker.
  • En vindflöjeln hjälper sjömän hålla kursen.
  • Kompassen och klockaren, uppfanns under renässansen, markerades stora framsteg inom sjöfarten.