Vad är skillnaden mellan en cigarr och en cigarett?

May 10

Även om många kanske inte förstår skillnaden mellan en cigarr och en cigarett, det finns ett antal av dem och de är betydande. Medan storleken är det första många människor tänker på, är att endast en del av förklaringen. Oavsett vad din personliga åsikt är av cigarrer och cigaretter, är det viktigt att komma ihåg rökningens följder för hälsan kan vara mycket svår med båda produkterna.

Officiellt är en cigarr som definieras som en tobaksprodukt som är insvept i ett bladtobak eller annan produkt som innehåller tobak. En cigarett är en produkt som som är inslagna i papper, eller åtminstone ett material som inte innehåller någon tobak i omslags. Även om detta kan verka som en liten skillnad, det indikerar att storleken inte är nästan lika viktigt som ämne när det kommer till skillnaden mellan de två.

Även omslaget får inte göra en stor skillnad i mängden av tobak i en cigarr, de flesta har en betydande mängd tobak. Det är en stor skillnad mellan en cigarr och en cigarett. Många cigarrer har så mycket tobak, eller nästan lika mycket som en hel paket cigaretter. Således är beroendeframkallande egenskaper och negativa hälsoeffekter förstärks med cigarrer i de flesta fall.

En annan skillnad är hur de två produkterna tillverkas. Tobaken i cigarrer är åldern för ungefär ett år och sedan jäses genom en process som tar ytterligare flera månader. Detta bidrar till att ge cigarr en unik lukt och smak, särskilt i jämförelse med cigaretter.

Dessutom har de flesta cigarrer inte har filter, en annan skillnad mellan en cigarr och en cigarett. Detta gör cigarrer särskilt farligt, helt enkelt eftersom det finns färre garantier filtrerar några av de skadliga kemikalier kommer in i kroppen. Medan filter ingalunda gör rökning kassaskåp, de hjälper något.

Vissa mindre cigarrer, benämnda cigariller, har filter. Dessa mindre cigarrer är inte lika vanligt som de större modellerna. Därför de allra flesta cigarrer rökt komma utan någon form av filter.

Som med cigaretter, farorna med passiv rökning med en cigarr är lika utbrett. Medan många kan finna röken lite mer tilltalande för sinnena än cigarettrök, kan det vara lika farligt. Farorna med passiv rökning inkluderar sporra ett astmaanfall och även lungcancer, med långvarig exponering.

  • Cigarrer är förpackade i bladtobak och åldras i en jäsningsprocess.
  • Cigaretter.
  • I motsats till cigaretter, cigarrer har normalt inget filter som hjälper sålla några farliga kemikalier.
  • En cigarr tar normalt längre tid att röka än en cigarett.