Hur kan jag Uppmuntra min man att hjälpa till hemma?

March 2

Många gånger behöver män inte inser att du behöver hjälp om du inte ber. Det största problemet med många par är att både människor inte alltid se samma röran och inte känner samma behov av att rensa den. Prata med honom om det. Berätta för honom hur det känns när den värsta stöten av hushållsarbetet är kvar till dig. Använd inte en nedlåtande tonfall när du pratar med honom, eftersom han kan stängas av och ignorera dig. Ingen vill vara talat med som ett barn.

Tänk på vad din man egentligen gör för att hjälpa till runt huset. Många gånger, när det blir tufft, du kanske bara se vad som behöver göras, och vad din man har gjort för att hjälpa går obemärkt. Ta en stund att reflektera över vad han gjorde den veckan för att hjälpa dig och ta det i beaktande. Han kan ha gjort trädgårdsarbete, bytte olja på bilen, tagit ut soporna, eller dammsugas.

Se till att dina förväntningar inte är alltför höga. Husbands arbetar ofta mycket och kanske helt enkelt inte har tid eller energi att hjälpa till hemma så mycket som deras fruar vill ha dem. Om han kommer hem utmattad efter en lång hård dag, får mer hjälp inte vara ett alternativ. Även det är inte att säga att din dag har varit lätt - särskilt om du arbetar också utanför hemmet - försöka hålla vad som händer utanför hemmet i åtanke. Tänk på extra inkomst han hämta hem när du frustrerad.

Om du verkligen känner att din man inte drar sin beskärda del av arbetet runt huset, då han behöver veta. Försök att skriva ner det, om du har problem att förklara det för honom verbalt. Låt honom veta att du är seriös om saker som behöver förändras och vad du förväntar dig av honom, så han behöver inte försöka läsa dina tankar. Vissa fruar försöka göra en honung-göra-lista för att låta sina män vet vad de behöver göras och när de vill att det ska vara klart. Om du inte ger honom en tidslinje, kan han lägga saker upp så länge som möjligt eller helt enkelt tror att de inte är brådskande.

De flesta män verkligen är bra killar som bara inte inser sina fruar behöver hjälp runt huset. Kanske fruarna ser ut som de har det under kontroll eller huset bara inte ser ut som den behöver rengöras. Var ärlig om vad du vill ha och behöver, och rimliga om vad han verkligen kan bidra med.

  • Husbands kan uppmuntras att sätta smutsig disk i en diskmaskin i stället för att lämna dem i diskhon.
  • Uppmuntran kan börja med grundläggande damning runt huset.
  • Att ta ut soporna är en gemensam uppgift för män.
  • Tvätt är en knepig att män bör uppmuntras att hjälpa till med.
  • Torkning nytvättade rätter kan vara en enkel och snabb knepig att utsetts till en motvillig make.