Vad är Shutter Dogs?

March 2

Shutter hundar är beslag av metall som är knutna till byggnader för att hålla fönsterluckor antingen öppna eller slutna. Vid fint väder är luckor ofta hålls öppen; när stormar är i prognosen kan stängas för att täcka fönsterglaset. Slutar Hunden fick sitt namn från det sätt hundarna hänga ibland på ett objekt utan att släppa taget. Shutter hundar är ganska små bitar av metall, men de brukar hålla jalusier stadigt på plats.

Järnslutar hundar är ganska vanligt; de flesta av dessa är svart smidesjärn. Smides järn betyder metallen upphettades att tillåta den att vridas och böjas i olika former. S-kurvor är en populär typ av smidesjärn slutar hund; de ser precis ut som bokstaven S. råttsvans är en annan vanlig typ av svart järn slutar hund; Dessa metall skolästfiskar har en lång form med en ringlad slut. Den engelska råttsvans slutare hund har en diamantformad sektion nära toppen, medan Philadelphia och traditionella versionerna är både raka innan de smalna in böjda metall svansar.

Gjutjärn slutar hundar finns i många olika former. Dessa inkluderar fisk, blommor, druvklasar, propellrar, stjärnor och mänskliga figurer. Även black metal är de mest tillgängliga, många slutare hund design finns i silver-tonas aluminium eller brons. Eftersom fönsterluckor lägga intresse och karaktär på utsidan av husen, kan en attraktiv slutarhundmotiv ytterligare accentuera ett hem utsida.

Shutter hundar passar nära botten utanför kanten av varje slutare. I fallet med en S-kurva slutare hund, finns det ett metallstycke som skjuter ut från insidan mitten av den. Metallstycket blir kopplade till byggnaden och hälften av "S" -formen ligger på den nedre kanten av slutaren, medan den andra halvan på homeâ € s yttervägg.

Den typ av slutare hund installation och fäststycke som ska användas beror på build € s yttre ytmaterial. En sill montering stil fäster trä fönsterbrädor. Plate, eller post, monteringsslutar hundar har flera skruvar som fäster sidospår eller trä. Om husets utomhus väggar är stuck eller tegel, släpa slutar hund beslag bör användas.