Vilka är de olika typerna av Blästring Grit?

February 27

Sandblästring är en process genom vilken tryckluft används för att driva ett slipkorn vid mycket höga hastigheter på ett föremål för att ta bort färg, korrosion eller annat skräp från en yta. Kornen är ibland blandas med vatten, vilket hjälper till att kontrollera damm och hålla nere dispersionen av grus och rengöras material. Kiseldioxid, som är vanlig sand är den vanligaste typen av sandblästring grus, men många andra typer används ibland.

Kiselsand är vanlig sand. Dess kemiska namn är kiseldioxid. Även känd som kvarts, är kiseldioxid en av de vanligaste mineralerna i världen. Kvartssand är vittrad kvarts sten som är den viktigaste komponenten i granit, och är den typ av sand, finns på de flesta stränder och sanddyner i hela världen. Det är bra för sandblästring, eftersom partiklarna är ganska likformig i storlek och de nästan mikroskopiska skarpa kanterna hos de individuella kornen gör det mycket effektivt för att avlägsna material från det objekt som skall sandblästras.

Beroende på projektet kan kvartssand som används som sandblästring grus vara grovt eller mycket bra. Grov sand är bättre på att ta bort ytan detritus från objektet som blästrat, men fin sand är mindre destruktiv och lämnar en jämnare yta.

Nästan alla små finkornig partikel av enhetlig storlek kan användas i blästring, som sandblästring kallas ibland. Beroende på den önskade mängden av slipförmåga eller det material som blästras, slipmedel har olika grad av hårdhet. Trä projekt ofta blästras med ett material som krossade valnötsskal eller mark majskolvar som tar bort färg och uppdatera ytan utan att skada det underliggande träet.

Soda är en typ av blästringskorn som oftast används i borttagning av rost från metaller. Soda används i blästring är faktiskt bikarbonat eller bakpulver. Det är slip nog att ta bort rost utan att skada eller skrovlig metallen under. Soda blästring lämnar en ganska slät och jämn yta. Det är också bra för andra typer av material som är för små detaljer för mer destruktiva slipmedel.

Sandblästring grit, som också kallas blast medier, finns i många andra former, inklusive glaspärlor, aluminiumoxid grus, slipat glas, stålkulor, bitar av cut tråd, koppar och kol slagg, kiselkarbid grus och mark industriella pärlor. Alla dessa typer av sprängning media finns i flera storlekar.

  • En person sandblästring.
  • Mest sand kiseldioxid är tillverkad av uppdelade kvarts, som är en av de mest förekommande mineraler på jorden.
  • Kiselsand för sandblästring.
  • Sandblästring kan användas för att ta bort gammal färg.
  • Valnötter skal används ofta i sandblästring.
  • Bakpulver, som ibland används som en sandblästring slipmedel.