Vad är National Poetry Month?

May 30

National Poetry Month är en månad långa firandet av poesi. Firandet äger rum under april månad och har funnits sedan april 1996. Booksellers, poeter, förlag, bibliotek, skolor och litterära organisationer samlas för att fira att det är viktigt för poesi i den amerikanska kulturen. Under National Poetry Month är poesiläsningar, seminarier, evenemang och festivaler hålls i hela USA. Bibliotek och bokhandlar skapar boken skärmar som belyser firandet medan skolorna främjar poesi till sina elever.

Den speciella firandet grundades av Academy of American Poets, en organisation för att öka allmänhetens medvetenhet om poesi. Några av Akademins mål är bland annat att införa fler amerikaner till poesi, att uppmärksamma arbetet i amerikanska poeter, och uppmuntra skolor att införliva mer poesi i läroplanen. Organisationen strävar efter att öka den nationella och lokala medier uppmärksamhet på poesi och är också fast besluten att påverka förlagen att publicera och distribuera mer poesi i tidningen och bokform.

Det slutliga målet är att avslöja för den amerikanska allmänheten om vikten av poesi i den amerikanska kulturen. Även April är utsedd som en speciell månad för poesi medvetenhet, Akademi amerikanska poeter uppmuntrar alla att fira poesin under hela året. Den vill poesi att bli en viktig del av varje amerikansk liv.

För att uppmuntra deltagande i National Poetry Month skickar Akademin PR affischer gratis för lärare, bibliotekarier och bokhandlare. Organisationen har speciella evenemang under april, bland annat en läsning serie som heter 10 år / 10 städer och en händelse som kallas Poesi & Creative Mind, som stöds av välkända amerikanska kändisar. Sätt att fira national Poetry Month på ett mer personligt plan involverar läser en bok av poesi, delta i en diktläsning, starta en poesiläsning klubb, eller köpa en diktsamling för lokala bibliotek.

Akademi amerikanska poeter producerar fria lektionsplanering och läroplanen för lärare som vill införliva National Poetry Month aktiviteter i sina klassrum. Vissa skolor väljer att göra det en händelse i skolan omfattande. Bibliotekarier emot information från Akademin om boken displayer, idéer för program, och sätt att marknadsföra sina bibliotekens händelser som relaterar till National Poetry Month.

National Poetry Month får ekonomiskt stöd från National Endowment for the Arts, New York State rådet om konst, New York City Department of kulturråd, och det nationella rådet för Lärare i engelska. Akademin tar även emot donationer från allmänheten för att främja sitt uppdrag att föra mer medvetenhet till konsten av poesi. För mer information om National Poetry Month, besök poets.org.

  • Bibliotekarier kan ge information om kända poeter under National Poetry Month.
  • Biblioteken kan skapa boken visar att markera berömda dikter under National Poetry Month.
  • Poesiläsningar, workshops och festivaler hålls under april månad i USA.
  • Människor kan fira national Poetry Month genom att skapa sina egna dikter.
  • Läsa en bok av poesi eller starta en poesiklubb finns sätt att fira national Poetry Month på ett personligt plan.