Fördelar med Bin

May 31

När de flesta människor hör bin surrar runt deras trädgård, eller ens höra ordet bee, de börjar få panik. Anledningen till detta är ganska enkel, människor är rädda att de kommer att bli stucken. Eftersom många människor inte kan se förbi denna rädsla för att bli stucken, de verkligen inte stanna upp och tänka om fördelarna med bin. Tro det eller ej det finns faktiskt flera fördelar som du får från att ha bin runt din trädgård. Innan du bli av med dessa bin, se till att du åtminstone vet w hatt några av fördelarna är innan du vidtar någon åtgärd.

  • Major propagator. Bin är en av de mest inflytelserika och viktiga förfäktarna i världen. I själva verket, bin är ansvarig för att hjälpa 80 procent av alla blommor, och 75 procent av frukt, nötter och andra växter som du kan hitta på planeten. Med tanke på att bin kan resa upp till två miles away från sin bikupa, innebär detta att bina potentiellt kan hjälpa alla växtlivet inom denna två mils radie att reproducera, och därmed också låta växterna att hålla sig frisk. Som stor propagator, kan med hjälp av bin i en sluten miljö hjälper dig att skapa en ny ras eller hybrid version av växter.
  • Pollen. Bortom hjälpa växter att reproducera, har pollen flera andra fördelar också. Pollen är en stor källa till protein, och i själva verket skulle man kunna hävda att du kan hitta en mer koncentrerad form av protein i bipollen än du kan i de flesta djurkött. Om du tar en pollentillägg (som kan köpas på de flesta hälsokostbutiker) förutom att få ditt protein (utan risk för mättade fetter) kan du också få vitamin A, B-komplex, C, D, E, selen, och lecitin.
  • Kör bort andra skadedjur. Om du har bin i din trädgård, då är chansen riktigt bra att du inte kommer att få problem med andra stickande skadedjur. Till exempel, getingar i allmänhet kommer inte överens så bra med bin. Det betyder att om du har några bin minst inom en gård eller två av ditt hem så chanserna att du har getingar någonstans nära dig är mycket begränsade.
  • Älskling! Kanske den enskilt störst nytta av bin är honung. Honung är något som helt enkelt smakar fantastiskt, och kan gå bra med bara om allt du vill äta eller dricka. Dessutom kan honung också användas för att göra saker som mjöd (vilket är en ganska välsmakande alkoholdryck). För åren honung har också använts för andra icke-ätbara medel också, som att använda honung som en form av läppbalsam, en ingrediens för ansikts, ta bort parasiter, och många fler.