Vilka är de olika typerna av kvinno Köln?

August 4

Kvinnors Köln finns i tre olika varianter: eau de parfum, med en hög koncentration av doft, eau de toilette, med en lägre koncentration av doft och en lättare doft, och eau de cologne, en blandning av doft och eteriska oljor. De flesta sorter av kvinnors cologne falla i sex distinkta doft typer: oriental är tillverkade av kryddor; blom är en kombination av blommor; citrus kommer från olika citrusfrukter; och grönt, från gräs och växter. En blandning av jordnära dofter kallas Chypre och Fougere kommer från en kombination av örter och växter. De sorter kommer i sprayflaskor, doft towelettes och koncentrerade roll-ons.

Eau de parfum är populärt på grund av den långvariga doft den producerar. Den innehåller upp till 15 procent koncentrerad doft blandas med vatten, medel som blandar och konserveringsmedel. De flesta flaskor eau de toilette innehåller sex procent eller mindre. Denna typ av kvinnors cologne får inte pågå så länge som eau de parfum, men det ger en betydligt ljusare doft som vissa kvinnor föredrar. Eau de cologne blandar koncentrerade dofter med andra ingredienser, såsom citrusolja, för att åstadkomma en något annorlunda doft. Kvinnor kommer att känna igen den primära doften liksom de färska ingredienser i den här typen av Köln.

De flesta typer av kvinnors cologne falla i en viss doft typ, beroende på de primära ingredienser som används för att utveckla doften. Orientaliska dofter innehåller doft från kryddor, bärnsten eller hartser och har en tung, musky doft. Blommor dofter tillverkas genom att blanda blommor, såsom rosor, jasmin, viol, eller liljor. Denna söta, feminina doft typ är populär för kvinnors cologne.

Citrus typer har en lätt, fräsch doft som kommer från blandning citrusfrukter som citroner, grapefrukt och lime. Gröna dofter använder en blandning av träd, gräs och växter, såsom tall och enbär, för att skapa en naturlig och lätt doft. Blandade örter, sådant patchouli, mossa, och kryddor för att skapa de söta men jordnära dofter av chypre dofter. Många män cologne falla i typ Fougere, men några populära märken av kvinnors cologne ingår också i denna kategori, som framställs av en blandning av ormbunke växter med örter, skapar en enkel, ren doft.

De flesta tillverkarna marknadsför olika typer av kvinnors cologne som en spray, ett towelette och en roll-on. En spray har en sprutpump som släpper en dimma av doften, medan towelettes är förfuktas med parfymen. Roll-ons har typiskt en högre koncentration av doft och appliceras direkt på huden.

  • En flaska parfym.
  • Doften av mossa används i vissa kvinno cologne.
  • Jasmine olja är en vanlig tillägg till kvinnors cologne.