Hur ställer jag in en Träbearbetning Verkstad?

February 6

De specifika åtgärder för att inrätta ett snickeri verkstad kan variera något beroende på det utrymme där butiken kommer att finnas, men för det mesta är ganska okomplicerad processen. Du måste börja med att välja en lämplig plats för din träbearbetning verkstad. Garage och källare är populära platser, men vindar kan användas i vissa fall. Tänk noga om platsen innan du börjar ställa in; tillgängliga ljus och dammuppsamlingsmöjligheter bör vara dina viktigaste bestämningsfaktorer, samt tillräckligt med utrymme för alla de verktyg du kommer befolkar rummet med.

När du väl har hittat en lämplig plats för din träbearbetning verkstad, tycker om att installera ett dammuppsamlingssystem innan du lägger ut verktyg eller arbetsbänkar. Det kan vara till hjälp för att dra ut en layout av utrymmet så att du vet var dammuppsamlingssystemet bör vara. En träbearbetning verkstad kan bli tjock med sågspån utan ett insamlingssystem, vilket kan vara skadligt för dig och själva rymden. Vissa verktyg har enskilda system för stoftavskiljning, men arbetsytan måste vara väl ventilerat ändå. Windows gör stor ventilation åtkomster, men utrymmen utan fönster kan utrustas med ventilationsaggregat som kommer att samla damm och pumpar in frisk luft i utrymmet.

Layouten av träbearbetning verkstaden beror ofta på vilken typ av träbearbetning du tänker göra. Tänk om de gemensamma processer du åtar, och försöka lägga ut utrymmet i enlighet därmed. Större maskiner kommer vanligtvis vara permanent placerad, som viljearbetsbänkar, men andra, mindre verktyg lagras vanligtvis på hyllor i en out-of-the-way plats. Överväg att installera hyllor att tillgodose dina verktyg, och försöka arbeta sådana hyllor i arbetsbänken struktur för enkel åtkomst och bekvämlighet. Pegboard kan installeras på väggen ovanför en arbetsbänk för att hjälpa dig att hålla mindre, handverktyg organiserad och tillgänglig.

Tänk på att du kommer att behöva för att upprätthålla en tydlig väg till rummets utgångar när du ställer in ditt träbearbetning verkstad. Blockera inte viktiga vägar till dörren när det är möjligt, eftersom detta kan orsaka en farlig situation om en nödsituation uppstår i verkstaden. Om du kommer att använda elverktyg ofta, se till att en första hjälpen-kit hängs vid dörren eller på annat sätt lagras i ett tillgängligt område, och se till att en brandsläckare är närvarande och tillgänglig också. Förvara dessa poster vid dörren så att du alltid vet var de är.

  • En effekt slipmaskin, som används för träbearbetning.
  • När träbearbetning, är en makt geringssåg perfekt för att göra exakta kapar.
  • En rikthyvel, som används i träbearbetning.