Att få en andra inteckning

February 4

Att få en andra inteckning är ett populärt val bland många husägare för att hantera ekonomiska problem. Som resonemanget går, om du har en liten aktie byggt upp i ditt hem, och du möter monterings räkningar, varför inte dra nytta av den för att fixa den andra. Även om detta kan vara meningsfullt att många människor, betyder det inte att det är den bästa möjliga lösningen. Att få en andra inteckning är ett stort steg som måste noggrant tänkt igenom innan den företas.

Här är några enkla riktlinjer som är utformade för att hjälpa dig genom processen att få en andra inteckning. När du läser igenom dessa riktlinjer, skriv ner dina svar på ett separat papper. Vid tiden du är klar, kommer du att veta inte bara om du har hittat den bästa möjliga topplån, men om du behöver även en alls.

  • Behöver du verkligen det? Som med alla potentiella finansiell förpliktelse, måste du fråga dig själv om du verkligen behöver det här. Tänk på att svaret aldrig borde vara: "Eftersom jag vill ha det, jag behöver det." Skaffa en andra inteckning kommer att direkt påverka din kreditvärdighet, och därmed påverka din framtida köpkraft, och alltmer din karriär, något som kan påverka detta bör övervägas noga.
  • Kommer du att kunna budgeten betalningarna? Medan syftet med en andra inteckning är att ge dig mer pengar, kom ihåg att du kommer att behöva betala tillbaka vartenda öre som du får, och lite till. Räkna ut i förväg hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad (inklusive ränta) tills den är helt lönat sig. Detta kommer att innebära att du skapar en budget, och hålla sig till det. Det gör inget bra att gå i skuld, för att försöka få ut av skulden.
  • Har du handlat runt? Som alltid när du gör ett köp, har du handlat runt? Detta skulle innebära att du faktiskt har ringt runt, besökte med inteckning mäklare, och jämförde de olika produkterna som erbjuds? Inga två inteckningar kommer att vara samma, och inte alla av dem kommer att vara precis vad du vill. Få så mycket information som möjligt innan du gör din slutgiltiga beslutet.
  • Vet du kraven för ditt topplån? Känner du till fullo förstår alla villkor i ditt topplån? Många gånger du kommer att krävas för att också få en ny försäkring som täcker din topplån, kommer ni att behöva göra detta? Om så är fallet, kommer ni att kunna ha råd med det? Finns det en tidig betalning påföljd för ditt topplån? Har du haft alla dina frågor helt förklaras av inteckning mäklare?
  • Har du fyllt i ansökan? Efter att ringa runt och gör ditt beslut, allt som är kvar att göra är att fylla i ansökan. Se till att du fyller i allt på ansökan så noggrant som möjligt, eftersom eventuella tvetydiga svar potentiellt kan hålla upp, eller ens kosta dig lånet.