Hur blir jag en filmproducent?

November 8

För att bli en filmproducent, ska du ha en passion för filmer, affärer kunniga, en högskoleexamen, och åtminstone en liten mängd erfarenhet av att arbeta inom filmindustrin. Filmproducenter är hörnstenen i någon film. Vanligtvis den första person som deltar i ett projekt, han eller hon spjutspetsar alla viktiga aspekter av filmens produktion, från kontraktsförhandlingar och finansiering förvärvet till val av regissörer, skådespelare och manus. Medan filmindustrin inte har en strukturerad uppsättning regler för hur man blir en filmproducent, finns det några försökte-och-sant vägar du kan fortsätta att få din fotfäste i Hollywood eller någon annan filmindustrin.

Grunden för alla filmproducentkrav är en kärlek till filmer. Om du inte har detta, då de övriga stegen till att bli en filmproducent kommer att vara så mycket svårare, om inte rentav omöjligt. Du måste ha en entusiasm för alla aspekter av filmer och en naturlig öga för de processer som kommer samman för att skapa en film. Styra stilar, verkande tekniker, redigeringsmetoder, musikval och filmkonst är exempel på dessa processer.

En filmproducent bringar merparten av sin tid att förhandla kontrakt, slående erbjudanden och trumma upp finansieringen av filmens budget. Denna aspekt av jobbet kräver en hög grad av affärskunnande, som omfattar allt från grundläggande bokföring kunskap för förståelsen av hur nöjes lagen fungerar. När du ställer ut för att bli en filmproducent, kan denna typ av insider kunskap bäst erhållas genom att landa en praktikplats med ett filmproduktionsbolag, erbjuder dig en första parkett till det inre arbetet i branschen.

Det finns inget definitivt utbildningskrav för filmproducenter. Men med tanke på kunskapen om film och affärsmannaskap som krävs för att bli en producent, kommer du definitivt vill överväga en högskoleutbildning. En examen i antingen film eller verksamhet är en idealisk utgångspunkt och kan bygga en ram för framtida framgångar inom området. Vid denna utgångspunkt på din resa att bli en filmproducent, kanske du också vill överväga antingen en dubbel major i båda ämnena eller en större i en med en koncentration eller mindre i den andra.

Att uppnå arbete inom filmindustrin är en av de mest positiva åtgärder du kan vidta när man ser att bli en filmproducent. Var det en praktikplats eller en betald spelning, kommer du att få tillgång till hela filmprocessen. Du kommer också att utsättas för affärssidan av yrket, liksom maktstrukturer, hierarkier och regler unikt för branschen. Denna exponering kommer att tjäna dig väl när du navigerar de tumultartade vatten filmdom.

  • Det finns många vägar som man kan ta för att bli en filmproducent.
  • Filmproducenter bör känna alla faser av produktionen, inklusive redigering.
  • Producenter bör vara väl insatt i filmkonst, även om de kommer med största sannolikhet aldrig att behöva driva en kamera.
  • Filmproducenter behöver sällan vara på uppsättningen medan en film som filmas.