Säkert sätt att få på toppen av din Clutter

November 12

Det finns ett gammalt talesätt, vilket är nästan en klyscha nu som går något i stil med "ett uns av förebyggande är bättre än ett halvt kilo bota." Vad detta innebär är helt enkelt att om du tar lite tid att tänka och planera innan faktiskt gör någonting är bättre än att bara hoppa in och winging det. Detta gäller lika väl när du organiserar saker eller något annat i livet. Det är väl ändå en truism som är lätt att känna igen för alla. Så, som sagt här är några säker eld sätt att få på toppen av din röran.

  • Begrunda inköp. När som helst du är i butiken redo att göra ett köp, bör du ställa dig den enkla frågan, "Vill jag verkligen behöver det?" Det är verkligen svårt för en plats att få rörig om det finns något att belamra det med.
  • Gör en lista. I händelse av att du redan står inför betydande röran du kan lösa detta problem ganska enkelt. För att göra detta, helt enkelt gå igenom ditt hem och gör en lista över vilka rum är i störst behov av röran kontroll. Oavsett vilken rum du anser det sämst, är där du ska börja. Detta är i grunden något som du kan tänka på som en karta mot en mer organiserad hem eller kontor. Följ den, använda den, don '
  • Ställ ett schema. När du har gjort din lista över var man ska börja, nu måste du bestämma när. Inte bara bestämma när man ska börja, men också när du ska vara klar med varje skede av projektet. Del, kanske den största delen, om vikten av att använda detta steg är den psykologiska effekten som kommer tillsammans med en deadline. Om du aldrig har upplevt det förut, är ett av de sätt som du kommer att känna att effekten märker hur någon deadline kan ge dig en rad milstolpar. Dessa är milstolpar som du kan använda för att kunna bedöma din egen utveckling.

När du har tagit dessa få enkla steg, är du redo att få kontroll över din röran. Tänk på att dessa steg är helt enkelt en utgångspunkt. Med andra ord, dessa är ett sätt för dig att planera och förbereda din väg. Kort sagt, är detta ett sätt för dig att organisera dig själv för uppgiften att rensa röran.