Vilka är för- och nackdelar med vinyl rännor?

October 2

För att skydda ett hem från tak och vattenskador, är ett lämpligt takrännsystem krävs. Hängrännor håller inte bara regnvatten samlas på taket, men de hjälper också kanalisera vattnet de samlar in specifika koncentrerade områden. Detta hjälper till att eliminera den vattenfall effekt att regnvatten skulle producera när falla av sidorna av ett hem. Medan metall rännor gång var utformningen av valet, är vinyl rännor snabbt växer i popularitet. En vinyl rännstenen systemet är mer känsligt för väder och variationer i kvalitet, men det är också extremt billigt, lätt att installera, mycket hållbar och kräver lite extern underhåll.

En av de primära nackdelar med att vinyl rännor är variansen i kvalitet på de tillgängliga stilar på marknaden. Detta beror primärt på variationerna i tjockleken hos den plast som används för de olika modellerna. För att säkerställa högsta kvalitet, bör tunnare vinyl rännor undvikas. Den något högre kostnaden för de tjockare material som inte bara garanterar en längre livslängd, men det visar också en högre kvalitet på hantverket.

Vinyl rännor är också rekommenderas inte för vissa områden. Om den utsätts för extremt höga temperaturer regelbundet kan vinyl börja tänja. I konsekvent kallare områden, kan förändringen från varmare temperaturer till kallare göra vinyl skörare, vilket kan leda till sprickbildning eller skörhet av materialet. Vinyl rännor är därför rekommenderas för områden med lätt till måttligt temperatursvängningar.

Trots downsidesna, är en vinyl takrännsystem produkten av valet för villaägare som söker ett prisvärt alternativ till metallrännor. Metall rännor varierar kraftigt i pris, och vissa sorter kan kosta uppemot $ 40 $ (USD) per linjär fot. Samma längd vinyl rännstenen kan hittas för mycket billigare, vilket gör vinyl desto mer budgetvänlig material val.

När det gäller installation, den lätta karaktär vinyl rännor gör dem mycket lättare att manövrera än de som gjorts av andra material. Detta gör inte bara att placera materialen mycket enklare, men gör också förbinder de olika komponenterna i takrännsystem mycket enklare. Eftersom materialet inte har den tyngre vikt att andra kan ha, gör det också säkra dem till hemmet enklare, vilket minskar viktbärande kapacitet för monteringsstrukturen. Den enkla installationen kan också direkt minska installationstiden, skär den totala kostnaden för professionella installationstjänster.

En av de primära fördelarna med en vinyl takrännsystem är hållbarheten materialet besitter, vilket ger den en längre livslängd samt en utsträckt visuella intryck. Till skillnad från en metall takrännsystem, kommer en vinyl systemet inte rostar eller korroderar. Eftersom det material som används för att skapa vinyl rännor består av en enda färg, kommer det inte att visa repor eller dings hur en målad metallränna skulle. Vinyl är också mycket mer resistenta mot stötar och märken än andra material.

En vinyl rännstenen systemet är generellt lite underhåll. Det kräver inte måla eller rostskyddsmedel och kan lätt patchas om något mindre skador uppstår. Å andra sidan, kan dess känslighet för skevning också vara resultatet av extremt kraftiga regn. För att undvika denna potentiella skevhet, måste rännorna rengöras på oftare än andra konstruktioner. Därför kunde underhållsnivåer en vinyl-system anses både en fördel och ett hinder.