Vad är Leaf ärr?

February 5

Ett blad ärr är området kvar när ett blad lossnar från en stam eller en gren. När ett löv faller från ett träd, mjukar bladskaft och blad raster gratis och faller. Den bladskaft är den del av bladet som ansluter den till stammen eller gren av anläggningen. Vid den tidpunkt då bladskaft lossnar, Severs allt av kärlen genom vilken mat och vatten resor. Efter att bryta fri från anläggningen, det lilla området på stammen som är kvar öppna läker över och lämnar ett kännetecken. Detta märke är lätt att upptäcka, eftersom det normalt är lättare än stammen. Märket är också spräcklig med prickar som är belägna där fartygen brukade vara ansluten. Dessa fartyg är grupperade tillsammans i kluster som kallas bunt ärr. Både blad ärr och bunt ärren är inom mycket användbara för identifiering av växtarter under vintermånaderna.

När du försöker identifiera en växt, är blad ärr och bunt ärr granskas noga, ofta med ett förstoringsglas. Genom att titta på storleken och formen av bladet ärr, en allmän uppfattning om vilken typ av blad som används för att vara där kan skönjas. Växter med stora blad ärr och många bunt ärr normalt haft stora blad. En liten löv har normalt mindre av en kurvig ärr och bara ett par buntar. En böjd blad ärr är karakteristisk i större blad eftersom en böjd bladskaft hjälper till att stödja vikten av bladet bättre än en platt en burk. Genom att använda ärren, kan en botaniker bestämma mönstret av bladen på plantan samt deras storlek och i vissa fall deras form. Alla dessa egenskaper är mycket viktiga när man försöker bestämma olika växtarter i vintertid.

Även om alla blad ärr är resultatet av fallande löv, kan de vara många olika former, storlekar och färger. Färgen på ärret beror på färgen av skaftet på vilken de är belägna. Grön, brun och röd, är alla vanliga färger för en av dessa ärr. Det finns också stora och små ärr och runda och platta sådana. Former kan innefatta oval, shamrock och växande, bland andra. Detta beror på formen och storleken av lövet som gjorde ärret. Det kan också finnas hår längs ärret som kan hjälpa till i identifieringen också.